Esmények
Új névvel várja látogatóit a borsodi megyeszékhely grafikai seregszemléje, a XXIV. Miskolci Grafikai Triennále elnevezésű rendezvény június 7-től augusztus végéig nyújt gazdag kulturális kínálatot az érdeklődőknek.
Esmények
A Múzeumok Majálisa megnyitásán, szombaton délelőtt a Múzeum-kertben több elismerést adtak át: két intézmény szögezheti ki az Év múzeuma 2007 emléktáblát, a békéscsabai Munkácsy Mihály Múzeum és a Jósvafői Tájház.
Esmények
Nemcsak tárlatok nyílnak, nemcsak rendezvényeket tartanak, hanem fénybe borítják a budapesti műkereskedelmi negyed egyik frekventált részét csütörtökön, a 8. Műgyűjtők éjszakáján. A Balaton és a Balassi Bálint utca sarkán a közönség által oly kedvelt fényfestészettel, a házfalakra vetített színes képekkel találkozhatnak az érdeklődők. Rendhagyó eseményekben ezen kívül sem lesz hiány.
Esmények
Az 1970-től megrendezésre kerülő Szombathelyi Textil Biennálé, majd Triennálé a kortárs magyar textilművészet legrangosabb seregszemléje, ahol a hazai és külföldi textilművészek egy-egy témakör köré csoportosítva fejezhetik ki textilbe rejtett érzéseiket, gondolataikat.
Esmények
Szilágyi Lenke fotóművész nyerte el az idén a Magyar Fotográfiai Nagydíjat – közölte a Magyar Fotóművészek Szövetsége csütörtökön, a díjátadás előtt.
Esmények
A Velencei Biennálék történetében idén először a legjobb nemzeti pavilonnak járó Arany Oroszlán díjat a Magyar Pavilon nyerte el Andreas Fogarasi Kultur und Freizeit (Kultúra és szabadidő) projektjével, Timár Katalin kurátor rendezésében.
Esmények
Az ország összes régiójából mintegy hetven múzeum nem kevesebb, mint négyszáz programmal várja a látogatókat és a szakembereket hat héten át október 1. és november 15. között a Múzeumok Őszi Fesztiválján. A Múzeumok Mindenkinek Program (MMP) országos rendezvénysorozatát második alkalommal rendezik meg.
Esmények
A Tegnap holnapja címmel rendezik meg az idén az Építészet Hónapja fesztivált; a hétfőn kezdődő programsorozat keretében 15 település 65 helyszínén összesen 170 esemény zajlik majd – közölték a szervezők.
Esmények
Az előző év legjobb sajtófotóit, köztük a hírfotók kategóriájában győztes Szigetváry Zsolt sorozatát felvonultató 50. World Press Photo kiállítás ma nyílik meg Budapesten, a Néprajzi Múzeumban.
Esmények
A kortárs japán képzőművészet, zene és irodalom áll a középpontban a IX. Plein Art Kortárs Művészetek Fesztiválján, amelyet péntektől rendeznek meg Budapesten.
Esmények
A Nemzetközi Tánc- és Kultúra Alapítvány 2007. május elsején tizennegyedik alkalommal adta át az általa kiadott szaklap, a Táncművészet című folyóirat szakmai díját, amely 1993-as alapítása óta a nevében hordozta az Európához tartozás ígéretét.
Esmények
Mézeskalácshuszár, a Kistehén Tánczenekar és ötven galéria különleges programja. A galériák utcája megint pezseg. Márciusban újra lesz Falk Art Fórum, a Falk Miksa utca antik és modern művészeti fesztiválja. Március 17-én, a Tavaszi Fesztivál programjai között kerül megrendezésre a II. Falk Art Fórum.
Esmények
November 29-én, szerdán 18-órakor lesz a Budapest Építészeti Nívódíja 2006-os kiállításának megnyitója az N&n Galériában. A rendezvényt Schneller István építész nyitja meg, a díjakat Demszky Gábor főpolgármester adja át.
Esmények
Csaknem százhúsz művész másfélszáz festményét tekintheti meg a közönség a XII. Táblaképfestészeti Biennálén, amely szombaton este nyílt meg a szegedi Reök-palotában.
Esmények
Hetvenhárom évet és egy hónapot kellett várni arra, hogy látható legyen Magyarországon egy szenzációs film. Az alkotás az elejétől a végéig bemutatja, miképpen készít el Aba-Novák Vilmos egy temperaképet. Magyar művészettörténeti szempontból is kiemelkedő jelentőségű az anyag, amit holnaptól, május 7-től mindenki megnézhet, aki ellátogat a debreceni MODEM-be a barbár zseni, azaz Aba-Novák Vilmos életmű-kiállítására.
Esmények
A közelgő nemzeti ünnep alkalmából öt építész, Lukács István, Nagy Iván, Patartics Zorán, Puskás Péter és Zoboki Gábor vehetett át Ybl Miklós-díjat csütörtökön. Az elismeréseket Ujhelyi István, az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium államtitkára adta át Budapesten, a Magyar Építőművészek Szövetségének székházában
Esmények
Máté Bence, 22 éves pusztaszeri természetfotós kapta a BBC természetfotós világpályázatának Eric Hosking-díját, amelyet a legjobb sorozatért ítél oda a nemzetközi zsűri a 26 évnél fiatalabb pályázók kategóriájában.
Esmények
Híres magyar alkotók, külföldön élő magyar művészek, idős mesterek és a művészeti iskolák diákjai is bemutatkoznak az ország múzeumaiban, galériáiban a magyar festészet napján, csütörtökön.
Esmények
Szegeden, a nyár végén átadott Reök-palotában nyitották meg hétfőn este a Magyar Festészet Napja programsorozatát; az október 24-ig tartó, határon átnyúló fesztiválon hatvan kiállítás várja a művészetkedvelőket az országon belül és kívül.
Esmények
A Design Hét nyitányaként hétfőn bemutatták a Magyar Formatervezési Díj nyerteseit Budapesten, az Iparművészeti Múzeumban.
Esmények
Megnyílt az előző év legjobb sajtófotóit, köztük a hírfotók kategóriájában győztes Szigetváry Zsolt sorozatát felvonultató 50. World Press Photo kiállítás pénteken Budapesten, a Néprajzi Múzeumban.
Esmények
A Magyar Fotográfia Napja keretében augusztus 29-én négy ország 47 településén 85 szakmai program várja a fotográfusokat és a fényképezés iránt érdeklődőket.
Esmények
Négy új üzlet hivatalos megnyitójára is sor kerül a negyedik alkalommal megrendezendő Műgyűjtők éjszakáján május 24-én, csütörtökön. A harminckét résztvevővel zajló programon amellett, hogy éjfélig látogathatók a galériák és régiségkereskedések, 12 kiállítás-megnyitó, három koncert, borkóstoló és két könyvpremier közül is válogathatnak az érdeklődők.
Esmények
A Biennálé a Dunaújvárosi Kortárs Művészeti Intézet és a Fotográfus.hu Alapítvány szervezésében kerül megrendezésre Gulyás Miklós fotóművész szakmai irányítása mellett. A programsorozat keretében bemutatásra kerülő tizennégy – hazai és nemzetközi alkotóhoz kötődő – kiállítás április 28-tól május 26-ig tekinthető meg Dunaújváros központjában található kiállítóhelyeken.
Esmények
A hazai kulturális életben ma még példa nélkül áll, hogy egy állami múzeum és egy magánalapítvány közös kiállítást rendezzen. Az ország legrégebbi múzeuma, a Magyar Nemzeti Múzeum és az egyik legújabb képzőművészeti gyűjteményt magáénak tudható Kovács Gábor Művészeti Alapítvány közösen állít ki gazdag válogatást a hazai festészet ritkaságaiból. A 86 művész 144 remekműve 16 múzeumból és közgyűjteményből, valamint számos magángyűjteményből érkezik: összesen harminc kölcsönző válik meg a kiállítás idejére kedvenceitől.
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Miután Heltai Jenő nem kérhetett szabadalmat szellemes mondásaira, sűrűn érte az a „megtiszteltetés", hogy ötleteivel mások neve alatt találkozott.
 
Aforizmák
„ A rossz, amit elkövetünk, nem zúdít ránk annyi üldözést és gyűlöletet, mint jó tulajdonságaink."
La Rochefoucauld
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ