Esmények
December 20-tól január 8-ig tekinthető meg Faa Balázs kiállítása az Óbudai Társaskör Galériában. A kiállítást Csörgő Attila képzőművész nyitja meg.
Esmények
2005. november 30-án, szerdán 18 órakor lesz a Budapest Építészeti Nívódíja 2005 - című kiállítás megnyitója. Az eseményen a díjakat átadja Demszky Gábor főpolgármester. A kiállítást megnyitja Schneller István főépítész, a bírálóbizottság elnöke.
Esmények
Schaár Erzsébet 30 éve halt meg, Vilt Tibor 100 éve született. A két nemzetközi hírű szobrászművészre emlékeznek a december 16-tól január 12-ig tartó tárlaton. A megnyitó december 16-án, 15 órakor lesz a KUSZA Galériájában. A kiállítást Tóth Antal, a Magyar Nemzeti Galéria Szoborosztályának vezetője rendezi.
Esmények
2005. december 1-én, 16-órakor nyílik meg Pápai Lívia textilművész kiállítása az Iparművészeti Múzeum Dísztermében. A megnyitón köszöntőt mond Simon Károly, az Iparművészeti Múzeum főigazgatója. A műveket válogatta és rendezte a kiállítás kurátora, Torday Alíz.
Esmények
A Bolt Galéria Fotóművészeti Alapítvány nyílt levelet intézett Bozóki András miniszterhez és a Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériumához. Az alábbiakban ezt a levelet tesszük közzé.
Esmények
1 hét 1 mű Az MG Galéria ’1 hét 1 mű’ címmel indított bemutató sorozatot kortárs alkotásokból, a bevett kiállítási gyakorlattól eltérően, alkalmanként kimondottan és célzottan kizárólag egy-egy műre irányítva a figyelmet. Ezt a szándékot fedi a program címe is.
Esmények
November 21-én, hétfőn 17-órakor a Ludwig Múzeumban tartja legújabb kiadványának – Arnulf Rainer: Előszó Önmagamhoz / Selbstbeforwortung – bemutatóját az Élet ÉS Irodalom. Az ÉS gondozásában megjelenő kötet magyar és német nyelven tartalmazza a világhírű képzőművész művészeti írásait, valamint csaknem száz képét közli. A bemutatón az idén 76 éves Arnulf Rainer is jelen lesz, és természetesen dedikálja könyvét.
Esmények
Belgium és azon belül Flandria óriási hagyományokkal rendelkezik a kortárs művészetek terén. A flamand művészek a 80-as években robbantak be a világ élvonalába és ma is meghatározó, kikerülhetetlen szereplői a kortárs kultúrának. A Rosas, a Needcompany, Wim Vandekeybus, Jan Fabre, a Maximalist!, a Blindman Quartet ma mind élő legenda, ráadásul a lista nem is teljes. A Trafó a megnyitása óta szinte mindegyiküket vendégül látta már, de úgy éreztük, hogy ennek a meghatározó kultúrának idén egy teljes sorozatot szentelünk, hiszen jelentőségét így tudjuk igazán érzékeltetni. Nyugodtan mondhatjuk, hogy a Flamand Szezon világsztárok sorozata lesz, olyan alkotóké, akikre a világ figyel, akikért fiatalok és idősebbek egyaránt lelkesednek, és akiknek a fellépéseit hatalmas várakozás előzi meg Párizstól New Yorkig, Tokiótól Sao Paolóig.
Esmények
Magángyűjtemények féltett kincseiből nyílik exkluzív kiállítás szombaton a budapesti Mű-Terem Galériában. A tárlaton több mint száznegyven, 1920 és 1980 között készült festmény látható.
Esmények
Bár még javában tart az idei, 51. velencei képzőművészeti biennále, a rendezvénysorozat elnöke a napokban egy sajtótájékoztatón már azt jelentette be, hogy jövőre a város a 10. Nemzetközi Építészeti Kiállításnak ad otthont. Davide Croff, miközben ismertette a jövő évi kiállítás tervezett fő irányvonalait, egyúttal be is mutatta a 2006 szeptembere és novembere között megrendezendő építészeti biennálé igazgatóját és főkurátorait.
Esmények
Az Art – Ex 2001-2005. nemzetközi képzőművészeti szimpózium az Art – Ex 2004. nemzetközi képzőművészeti kiállítás sorozathoz kapcsolódik. A szimpózium a magyarországi civil képzőművészeti szervezetek meghívásával, nemzetközi kulturális tapasztalatcserét és újabb személyes kapcsolatok teremtését kívánja létrehozni. Célja az Európai Unión belül a mikro-, és makro-régiók kulturális együttműködésének elősegítése és továbbépítése a civil képzőművészeti szervezetek között.
Esmények
2005. december 1-én, csütörtökön 18 - 20 óra között lesz a megnyitója Kupcsik Adrián képzőművész kiállításának. A rendezvény helyszíne a Deák Erika Galéria. A kiállítást megnyitja Ficsku Pál, író.
Esmények
A centenáriumi év nyitásaként december 1-től látható a Szépművészeti múzeumban a Tiziano és a velencei Madonna című kamara kiállítás, ahol a londoni National Gallery-ből erre az alkalomra kölcsönzött, Mária gyermekével, a kis Keresztelő Szent Jánossal és Szent Katalinnal című festmény mellett a magyar magántulajdonban lévő Mária gyermekével és Szent Pállal című alkotást is bemutatja a múzeum.
Esmények
2002-ben az egyik francia tévétársaság filmet forgatott néhány európai ország általuk kiválasztott épületeiről. Svájcot Zalotay Elemér háza képviselte volna, azonban a svájciak ezen annyira megütköztek, hogy egyrészt sikeresen lebeszélték a forgatócsoportot a forgatásról, másrészt ennek következtében kiújult az évek óta alvó háború Zalotay és ellenfelei között, akik szeretnék eltüntetni a házat a föld színéről.
Esmények
Paizs László a 60-as évek óta a kortárs magyar képzőművészet meghatározó alakja, aki a pop art eredményeit-módszereit sajátos módon használja fel művei létrehozásában. Mindig képesen a megújulásra, változatlan munkakedvvel és energiával dolgozik elképzelései megvalósításán. A 70 éves művész jubileumi kiállítását láthatják az érdeklődők a Dorottya Galériában.
Esmények
2005. november 3-án, csütörtök délután 6-órakor nyílik meg João Penalva kiállítása a Ludwig Múzeumban. A megnyitón maga a művész is részt vesz.
Esmények
A november 10-től december 4-éig, a Trafóban látható kiállítás a Holokausztra való emlékezés folyamatát igyekszik körbejárni. A válogatás célja leginkább a rögzítés és a dokumentálás mechanizmusainak vizsgálata. A megnyitó november 10-én, este hét órakor lesz.
Esmények
A Magyar Fotográfiai Múzeum és a Budapesti Francia Intézet szervezésében október 21-én, pénteken 17-órai kezdettel André Kertész Szavojája (1931) címmel kiállítás nyílik a Magyar Fotográfiai Múzeumban.
Esmények
Mesék alapján készült fotóillusztrációkból nyílik Kovács Melinda fotóművész kiállítása szerdán Esztergomban, a Duna Múzeumban
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Két bíboros szemrehányást tett Rafaellónak, hogy egy festményen Péter és Pál apostol arcát nagyon pirosra festette.
 
Will Rogers amerikai komikus, aki csúnya ember volt, társaságban így szólt egy hölgyhöz:
Aforizmák
„ Az igazság létezik. Csak a hazugságot találják ki."
Braque
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ