Hírek

Száz alkotó több mint kétszáz munkáját mutatják be a hazai művészikerámia-szakma egyik legnagyobb kiállításán, az Országos Kerámiaművészeti Triennálén március 9-től a pécsi Zsolnay-negyedben - közölték a szervezők az MTI-vel.

Hírek

Február 28-án lesz hetvenöt éves Aknay János Kossuth-díjas festőművész, a nemzet művésze. Az MTI Sajtóarchívumának portréja:

Hírek

Csontváry Kosztka Tivadar felbecsülhetetlen értékű, a közönség által régóta nem látott, Holdtölte Taorminában című festménye is szerepel a Virág Judit Galéria csütörtökön nyíló, Róma - Budapest című tárlatán - közölte a galéria szerdán az MTI-vel.

Hírek

Száznyolcvan éve, 1844. február 20-án született Munkácsy Mihály, az első nemzetközi hírű magyar festő, a romantikus realizmus egyik legkiválóbb magyar képviselője. Az MTVA Sajtóarchívumának portréja:

Hírek

A szegedi egyetem rajztanszékének két egykori vezetője, Fischer Ernő és Vinkler László festő- és grafikusművészek alkotásaiból nyílt kiállítás Szegeden.

Hírek

Szervátiusz Jenő-díjjal kitüntetett Kárpát-medencei festők, grafikusok, szobrászok, textil- és keramikusművészek munkáiból nyílik kiállítás csütörtökön Budapesten, a Műcsarnokban.

Hírek

Életének 72. évében hétfőn elhunyt Katona Szabó Erzsébet Ferenczy Noémi-díjas textilművész, látványtervező, érdemes művész, a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) rendes tagja - tudatta az MTI-vel az MMA.

Hírek

Százharminc éve, 1894. január 17-én született Szőnyi István, a plein-air irányzat kiváló képviselője, a Dunakanyar varázsos szépségű tájainak festője. Az MTVA Sajtóarchívumának portréja:

Hírek

Újabb Munkácsy Mihály-festménnyel bővült Pákh Imre magyar-amerikai műgyűjtő gyűjteménye, a képet először Székesfehérváron láthatja a nagyközönség - jelentette be Fásy Ádám, a Munkácsy Alapítvány elnöke pénteken, a Szent István Király Múzeumban.

Hírek

Nyílt napot tart a Magyar Képzőművészeti Egyetem (MKE) december 6-án - tájékoztatta az intézmény az MTI-t.

Hírek

Jovián György Munkácsy Mihály-díjas erdélyi magyar festőművész, grafikus munkáiból nyílt kiállítás szerdán este a kolozsvári Művészeti Múzeumnak otthont adó Bánffy-palotában.

Hírek

Vizuális anomáliák címmel nyílik kiállítás Ezüst Gy. Zoltán festményeiből szombaton az Érdi Galériában.

Hírek

Több mint száz kiállítás várja az érdeklődőket a fővárosi, vidéki és határon túli helyszíneken a 21. alkalommal megrendezett Magyar Festészet Napja programsorozat részeként november közepéig. Az idei év fő kiállítása az Élő Magyar Festészet című tárlat lesz Törökbálinton.

Hírek

Hétfőn nyílik meg a Madách Színház Tolnay Szalonjában az IKON szentendrei szépművészeti egyesület alkotóinak kiállítása.

Hírek

Idén első alkalommal osztották ki az Esterházy Art Award közönségdíját, melyet Süveges Rita festőművész vehetett át. Süveges Rita és az Esterházy Art Award további díjazottjainak műveit a kismartoni Esterházy-kastélyban április közepén megnyíló kiállításon tekinthetik meg az érdeklődők - közölték az esemény szervezői pénteken az MTI-vel.

Hírek

Munkácsy Mihály festőművész születésének 180. évfordulója alkalmából tartott megemlékezést kedden a Nemzeti Örökség Intézete (NÖRI) a Fiumei úti sírkertben.

Hírek

Hazafias festészet a négyzeten - Munkácsy Mihály Honfoglalása címmel nyílik új időszaki kiállítás kedden a Munkácsy Mihály Múzeumban Békéscsabán.

Hírek

A húszéves Szervátiusz Alapítvány által Szervátiusz Jenő-díjjal kitüntetett Kárpát-medencei festők, grafikusok, szobrászok, textil- és keramikusművészek munkáiból nyílt kiállítás csütörtökön Budapesten, a Műcsarnokban.

Hírek

Munkácsy Mihály születésének 180. évfordulója alkalmából egész éves ünnepségsorozatot szervez a békéscsabai önkormányzat és a Munkácsy-negyed kulturális intézményei.

Hírek

A színekben rejlő hatalmas erő címmel Tornyai János festőművész alkotásaiból nyílik kiállítás a Szolnoki Galériában februárban.

Hírek

Reigl Judit Tömbírás sorozatának egyik darabja mellett Keserü Ilona, Fajó János, Rozsda Endre művei is szerepelnek a Virág Judit Galéria 13. aukcióján, amelyet a háború utáni és kortárs műveknek szentelnek december 19-én a Budapest Kongresszusi Központban.

Hírek

November 29-én lesz kilencvenéves Keserü Ilona Kossuth-díjas festőművész, a nemzet művésze. Az MTVA Sajtóarchívumának portréja:

Hírek

Bemutatták a Tuzson-Berczeli Péter festőművész, grafikus eddigi pályaívét megrajzoló albumot pénteken Dunakeszin, a VOKE József Attila Művelődési Központban, ahol háttérkiállítás nyílt.

Hírek

Vajda Lajos festőművész (1908-1941) motívumvilágát mutatja be a szentendrei Vajda Múzeum vasárnaptól látható új kiállítása.

Hírek

A Magyar Képzőművészeti Egyetem (MKE) 20 hallgatója is bemutatkozik a csütörtökön kezdődő Art Market művészeti vásáron a Budapest Bálnában.

Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Molnár Ferenc jókedvű társasággal vacsorázott egy óbudai vendéglőben. Az asztalok között állandóan ott lábatlankodott egy szemtelen kiscsirke, le-lecsapva a morzsákra.
 
Tanára szemére vetette, hogy szórakozásból fest.
Aforizmák
„ Amikor egy kutya megugat egy árnyékot, tízezer kutya valósággá teszi azt."
Kínai közmondás
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ