Kárpáti Tamás festőművész nyerte az M.S. mester-díjat
Dátum: 2005. szeptember 11., vasárnap, 23:00
Kárpáti Tamás Munkácsy-díjas festőművész nyerte el idén az M.S. mester-díjat, az elismerést Kő Pál Kossuth-díjas szobrászművész nyújtotta át csütörtökön Budapesten. A Mester-díj kuratórium indoklása szerint a kitüntetés Kárpáti Tamást illeti "pompás és életteli alkotásaiért, melyekkel az európai és a magyar művészet fényét emelte".

Az 1949-ben Budapesten született Kárpáti Tamásnak több egyéni kiállítása volt külföldön és Magyarországon, egyebek között 1978-ban Berlinben, 1981-ben a budapesti Műcsarnokban, 1982-ben Prágában, 1983-ban Helsinkiben. Munkásságáért 1979-ben Derkovits-emlékéremmel, 1980-ben Tornyai-plakettel tüntették ki. 1983-ban kapta meg a Munkácsy-díjat, 2000-ben érdemes művész elismerésben részesült.
Az M.S. mester-díjat budapesti értelmiségiek alapították. Az előző években Patay László freskófestő, Rieger Tibor szobrász-, Kiss Tibor festő- és Nagy Benedek szobrászművész nyerte el a díjat.

Forrás: MTI

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
A nagy angol író, Bernard Shaw utazásai során az egyik kis város határában az ég felé tekintő és könyörgő társasággal találkozott. Megkérdezte tőlük, hogy mit csinálnak.
 
„A román Farsang című darabot az aranyos Both Béla, aki nagyszerű színházi rendező és színházalapító, olyan szigorúan állította színpadra, hogy az előadás ettől dögunalomba fulladt. Tulajdonképpen a darab ki lett fordítva önmagából, mintha egy nercbundának a bélését viseltük volna. Már a főpróbán megbuktunk.
Aforizmák
„ Amiről nem lehet beszélni, arról hallgatni kell."
Wittgenstein
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ