Botoxpolír, avagy divat és képzőművészet találkozása a boncasztalon
Dátum: 2009. szeptember 17., csütörtök, 12:06
Szeptember 19-én 17-órakor nyílik meg a Botoxpolír, avagy divat és képzőművészet találkozása a boncasztalon című, Lang Szonja divattervező és Gyarmati Zsolt képzőművész kiállítása a Werk Galériában.
Gyarmati Zsolt a mai magyar képzőművészet ígéretes tehetsége, az utóbbi időben munkássága Berlinben talált különösen nagy visszhangra. Művei a Werk Galériában egy vizuálisan túltelített közeget teremtettek, a látogató itt múzeumi szentély helyett egy a vizuális ikonokat és a jelen digitális világának elemeit raktárszerűen egymásra halmozó gyárcsarnokba lép. A művekből kilógó kötelek, az olajjal fedett képregényszerű alkotásokba beépített szegecsek és izzók tovább fokozzák ezt az ipari hangulatot. A Botoxpolír című kiállítás – melynek két alkotója a divat világából, illetve a képzőművészet területéről érkezett – egy kísérletet teljesít be, melynek során összefüggő elemeket (bájtokat) próbál találni az élet különböző területein az új technológiák által kínált keretek között.

A „character design” mai és jövőbeli képi világunk főszereplőjévé vált, az élet minden területét el(d)öntő képfolyam és felfokozott képkultúra világában globális képnyelvvé nőtte ki magát. Így léphetnek ki Gyarmati Zsolt lényei a képi dimenzióból, és találhatja meg helyét a divat világában Lang Szonja performansza révén. Ez a kiállítás az utcaművészet rétegeinek és szimbolikájának lenyomata és újraértelmezése.

A kiállítás szervesen illeszkedik a Werk Akadémia működési koncepciójába és filozófiájába, amennyiben a művészeti ágak különös összekapcsolódása révén az érdeklődők ezúttal is egy újfajta látásmóddal találkozhatnak.  

Megnyitó ideje:
2009. szeptember 19. szombat 17 óra

Helye: Werk Galéria
(1051 Budapest, Arany János utca 10. 4. emelet)
A kiállítást megnyitja Réz András esztéta.


Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
X. Ince pápa, amikor meglátta tulajdon arcképét, amelyet Velázquez festett, így kiáltott fel:
 
Molnár Ferenc jókedvű társasággal vacsorázott egy óbudai vendéglőben. Az asztalok között állandóan ott lábatlankodott egy szemtelen kiscsirke, le-lecsapva a morzsákra.
Aforizmák
„ Az idő a legdrágább anyag, amiből az életünk készül."
Sütő András
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ