A szép és az irónia metszetében
Dátum: 2009. október 21., szerda, 11:30
A SPIRITUSZ Galéria 2007 vége óta havi rendszerességgel rendez önálló kiállításokat művészei számára, azonban ezúttal két egymással fúzióban lévő csoportos kiállításra szeretné felhívni figyelmüket, amely egymást követő hónapokban kerül megrendezésre.
November 2.-án 18-órakor PINK/TÚRA címmel a túlzás eszközeivel megalkotott vizuális élményt nyújtó kiállítás nyílik meg, majd annak pandanjaként nyitják meg PINK/NICHT című kiállításukat december 7.-én. Az egymást követő két kiállítás a legfiatalabb tehetséges művészgeneráció két sarkosan elválló útját, a burjánzó és a minimalista művészfelfogást mutatja be.
A pink, a giccs, a szép és az irónia metszetében tűnik fel, amely a művészi tudattól vezérelve választja ki útját. Lehet harsány, vagy lágy, negédes, vagy ironikus, giccses vagy misztikus. A popkultúrának is szerves része, a vagány tini lányok attribútuma. A Spiritusz Galéria legújabb csoportos kiállítása alkalmával művészei azon munkáit állítja ki, amelyeken ez a harsány szín, a pink egymásnak feszülő jelentéseiben mutatkozik meg, illetve ahol, a művész karakterisztikusan szándékolt értelemmel ruházta fel. Töttös Kata alkotásain a pink a giccs motívumrendszerében tűnik fel, végletes képi világával ironikus hangon szólalva meg, hasonló képen Szemethy Orsi munkáihoz, akinek képi világa a karikatúra felé viszi el festményeit. Andreas Berde képein a kontrasztból eredő misztikum felerősítését szolgálja az édeskés pink megjelenése, miközben Tóth Szilvi fotóján a természet és a mesterséges pink harsányságából fakadó szépség kifejezését érezzük.

Szeretjük vagy gyűlöljük? Mire asszociálunk, ha „pink”? Mielőtt a totális elutasítás eredményére jutnánk, menjenek el egy túrára a Spiritusz Galériába és döntsék el itt, hogy kell-e pink? 

SPIRITUSZ Galéria
1075 Budapest, Madách I. út 3.

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
1960 – Lausanne. A Tabaris-mulató egyik páholyában ül Husszein, jordániai király. Nagyon tetszenek neki Rodolfo kártyamutatványai. A műsor után a bűvész öltözőjében megjelenik egy elegáns úr, s meghívja Rodolfót a király páholyába. Őfelsége közelről szeretné látni a kártyatrükköket.

 
G. B. Shaw sokat utazott hazájában. Egyszer egy falu határában megismerkedett egy juhásszal. Megkérdezte, hogy hívják.
Aforizmák
„Számomra a titkok a lelki élet nagy gyűjtőmedrei, a titkok, amiket az ember magában hordoz, a szeretet, az üdvösség..."
Fellini
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ