Új igazgatója van a szegedi Móra Ferenc Múzeumnak
Dátum: 2011. május 27., péntek, 13:44
A fenntartó Csongrád Megyei Közgyűlés pénteki döntése értelmében, új igazgatója van a szegedi Móra Ferenc Múzeumnak; Fogas Ottó az intézményben korábban régészként dolgozott.

Mint a harminchét éves új vezető elmondta: első feladataként az átadás-átvétel után, ha lehet, már hétfőn megkezd egy nyomvonal bejárást az M43-as régészeti területén Makó és a román határ között. A kérdés, hogy a munkálatok hogy haladnak, mennyire reálisak a bent levő jelentések, és hogyan lehetne a hatékonyságot növelni. Az autópálya nyomvonalának feltárása ugyanis most a legfontosabb feladat az intézmény számára. Az eddigi tapasztalatok szerint egyébként jól haladnak a feltárások és nincsenek elmaradások – tette hozzá az új igazgató.

A távlati tervek szerint a 21. század kihívásainak egy kicsit jobban megfelelő, fiatalosabb múzeuma lesz Szegednek. A célok középpontjában a tudomány és a látogatólétszám növelése áll majd – mondta Fogas Ottó.

Az új igazgatót azért nevezte ki a megyei közgyűlés, mert a korábbi vezető, Zombori István ellen márciusban fegyelmi eljárás indult a Móra Ferenc Múzeumnál elvégzett beruházási munkálatok ügyében, majd áprilisban nyugdíjazták. Feladatait ideiglenesen Gaskó Béla igazgatóhelyettes vette át.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Tanguy apó műkereskedésének kirakatába gyakran ki voltak téve fiatal művészek munkái. Egy járókelõ megpillantott a kirakatban egy Cézanne csendéletet, mely négy almát ábrázolt. Betért a kis üzletbe, s megkérdezte, mennyibe kerül a kirakatban lévõ kép?
 
A nagy színésznek egy darabban fel kellett olvasni egy levelet, ezért sosem tanulta meg a levél szövegét. A fiatal, kezdő színész, aki a levélhozó inast játszotta, úgy gondolta, megtréfálja híres kollégáját és a jelenetbe a megírt levél helyett egy üres papírt vitt be.
Aforizmák
„ A kor csak akkor számít, ha sajt vagy."
Helen Hayes
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ