Korlátok nélküli alkotás
Dátum: 2005. október 12., szerda, 18:10
Az idei budapesti Design hétre október 14. és 23. között kerül sor, mintegy 70 helyszínen. A legkülönbözőbb magyar és külföldi dizájnkiállítások nyílnak a fővárosban, kapcsolódó programokkal, a helyszíneket végiglátogató autóbusztúrákkal stb. A Design hét részletes programja: www.design7.hu

Ennek keretében kerül sor Jitka Skuhravá tárlatára. A fiatal formatervező a cseh üveggyártás paradicsomából, Nový bor vidékéről származik, ráadásul üvegtervező családból. Az Ústí nad Labem-i J.E.Purkyně Egyetem Alkalmazott Művészet és Design Karán szerzett diplomát, jelenleg a prágai Iparművészeti Főiskolán folytatja tanulmányait, Vladimír Kopecký üvegtervező műtermében. Tanult Finnországban és Magyarországon (2004-ben az Iparművészeti Egyetemen) is.

Szakmai körökben a cseh üvegtervezés egyik legnagyobb ígéretének tartják, munkái már eddig is számos csehországi és külföldi kiállításon voltak megtekinthetők.

„Az OPEN AIR a nyílt légtér, a korlátok nélküli alkotás legfőbb feltétele. Számomra ilyen tér a természet, alkotói munkám legnagyobb inspirációja. Elsősorban a víz, a folyóvizek élő struktúrája, a tófelszín tükörszerű felszíne, az óceánok hullámzása, valamint a jégstruktúrák. Az OPEN AIR gondolata Finnországban született, és ez a budapesti már a harmadik ilyen jellegű kiállítás, egy finnországi és egy csehországi állomás után. Az üveghez mint alapanyaghoz való hozzáállás terén több technológiai módszer ötvöződik benne.” (Jitka Skuhravá)

Helyszín: Design Corner, 1061 Budapest, Andrássy út 11.

Megnyitó: 2005. október 18-án 17 órakor

A tárlat november 5-ig látogatható.

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Kodály Zoltán azon kevesek közé tartozott, aki nem félt Rákosi Mátyástól. Egyszer egy ünnepi fogadáson a „bölcs" vezér rosszallóan mondta Kodálynak:
 
Henrik Ibsen, a nagy drámaíró egy alkalommal Rómában sétálgatott, amikor fölkeltette érdeklődését egy plakát, amelyet nagy tömeg bámult. Közelebb ment, de észrevette, hogy nincs nála az olvasószemüvege.
Aforizmák
„ Vannak gonosz emberek, akik kevésbé lennének veszedelmesek, ha nem volna bennük semmi jóság."
La Rochefoucauld
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ