Kortárs üvegművészek kiállítása Győrött
Dátum: 2012. szeptember 13., csütörtök, 0:34
Kortárs magyar üvegművészek csoportos kiállítása nyílik pénteken Győrött, a Napóleon-házban. A tárlaton mintegy félszáz alkotó vonultatja fel munkáit a Magyar Képzőművészek és Iparművészek Szövetsége rendezésében.

A kiállítás a műfaj technikai és formai sokszínűségéről ad képet, s egyben jelzi, hogy a magyar üvegművészet szervesen illeszkedik az európai irányzatokhoz - mondta Hefter László győri üvegművész a bemutató anyagáról az MTI érdeklődésére.

Hefter László - akit a kiállítás megnyitójára kértek fel - rámutatott: az alkotások egyik dimenziója az iparművészet tárgykörébe tartozik. A bemutatott tálakon, vázákon és egyéb dísztárgyakon az alkotók újrafogalmazzák a tradicionális funkciókat. A másik vonulat az önálló képzőművészeti alkotások köre, ezek kisplasztikák, térplasztikák és önálló festmények üvegen.

Utóbbiak fénybe kerülve, akár ablakra illesztve, akár más módon megvilágítva mutatják meg igazi önmagukat.

A kiállítás október 21-ig látogatható.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Kálmán Jenőnek, a XX. század aranyos humorú pesti írójának volt egy kutyája. Egy rendkívül okos puli, amelyről könyvet is írt, és amely a történelemben – legalábbis a kutyatörténelemben – egyedülálló dolgot művelt.
 
„ A Kaviár és lencse című bohózatban a szövegkönyv szerint kinyílik az ajtó, a közönség megpillant, pisztolylövés, a szívemhez kapok és felkiáltok: „Meglőttek!...Gyilkosok!...” – És összeesem. Az egyik előadáson a pisztoly csütörtököt mondott. De hát nekem el kellett hunynom ott a helyszínen. Mit tehettem?...
Aforizmák
„Kutya nehéz úgy hazudni, hogy az ember nem ismeri az igazságot."
Esterházy Péter
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ