Kortárs absztrakt festmények a B55 Galériában
Dátum: 2013. február 24., vasárnap, 23:36
Négy fiatal festőművész, Baráth Áron, Bánki Ákos, Szentgróti Dávid és Szinyova Gergő huszonnégy absztrakt alkotása látható szombattól a budapesti B55 Galériában.

B Oldal című kiállítás anyagának legnagyobb része olajmunka, de papír alapú alkotások is láthatók lesznek Szinyova Gergőtől és Baráth Árontól. Mind a négy művész különböző megközelítésben ugyan, de absztrakt festészettel foglalkozik: "ki líraibb és szabadabb, ki geometrikusabb, határozottabb, ki leegyszerűsítettebb módon" - mondta el Baráth Áron festőművész az MTI-nek.

Bánki Ákos bemutatja például a Megtört melankólia című olajfestmény-sorozatát, Szentgróti Ákos pedig többek között a Körséta és a Patkolt törmelék című olajmunkáját. Baráth Áron nagyon ritkán ad címet munkáinak, Szinyova Gergő alkotásait csak betűvel vagy számmal jelöli.

A festőművész, aki 2008-ban diplomázott a Magyar Képzőművészeti Egyetem tervezőgrafika szakán, arról is beszélt, hogy a tárlat címe (B Oldal) a festészet absztrakt oldalát jelenti.

"Az A Oldal saját felfogásunk szerint a figuratív, a tárgyi, a sokkal inkább értelmezhető művészet" - hangsúlyozta.

Bánki Ákos 2006-ban diplomázott a Magyar Képzőművészeti Egyetem festő és tanár szakán. Több egyéni kiállítás volt már Budapesten, valamint Miskolcon és Veszprémben. Szentgróti Dávid Tolvaly Ernő tanítványaként 2006-ban szerzett festőművészi diplomát a Pécsi Tudományegyetem Művészeti Karán. Szinyova Gergő 2010-ben fejezte be festészeti tanulmányait a Magyar Képzőművészeti Egyetemen.

A fiatal kortárs festők kiállítása március 15-ig tart nyitva.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Molnár Ferenc jókedvű társasággal vacsorázott egy óbudai vendéglőben. Az asztalok között állandóan ott lábatlankodott egy szemtelen kiscsirke, le-lecsapva a morzsákra.
 
Aforizmák
„ A regényírásnak három szabálya van. Sajnos senki sem tudja, mik azok."
Somerset Maugham
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ