Pénteken nyílik meg a B29 Galéria Újbudán
Dátum: 2013. június 21., péntek, 9:37
Az Újbuda Kulturális Városközpont program keretében pénteken megnyíló B29 Galériában huszonhárom kortárs alkotó festményeiből, grafikáiból, videóiból és plasztikáiból látható egynapos bemutatkozó kiállítás Budapesten.

Az Újbuda Kulturális Városközpont (KVK) projekt keretében a Bartók Béla úton létrejött új, művészeti befogadó térben a Random alkotócsoport tíz fiatal művészének, Újbuda kilenc tehetséges alkotójának, valamint a Szatyor Galéria négy művészének munkáiból látható válogatás - közölték a szervezők az MTI-vel.

Az anyag összeállításakor figyeltek arra, hogy olyan fiatal kortárs művészeket mutassanak be, akiknek munkássága a nagyközönség előtt kevésbé ismert.

A KVK projekt kiemelt célja, hogy a történelmi Bartók Béla út meghatározó kulturális erőtere legyen a fővárosnak. A program akcióterve magában foglalja egy kulturális, tematikus főutca létrehozását, a közterületek felújítását, új pihenőhelyek és közművelődési, szabadidő-eltöltési lehetőségek kialakítását, valamint a program kiemelt részeként a Móricz Zsigmond körtéri, műemléki védettségű Gomba épületének hasznosítását.

A fejlesztés egyik jelentős állomása az elkészült B29 Galéria, ahol a jövőben helyet kaphat a Helytörténeti Múzeum is. Emellett megszépülnek a Bartók Béla út homlokzatai, a 32. szám alatt jelenleg is működő B32 Galériát pedig további kiállítótérrel bővítik, szomszédságában pedig két műtárgykereskedést hoznak létre. A Gárdonyi-szobor körüli közteret gyalogos övezetté alakítják át, akadálymentesítik, több lesz a zöldterület és energiatakarékos lesz a közvilágítás.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Egy frissen szerződtetett fiatal énekes abban a szerencsében részesült, hogy az Opera színészbüféjében összebotlott Székely Mihállyal, a világhírű basszistával. Az újonc megragadta az alkalmat, hogy bemutatkozzék a nagy művésznek.
 
1960 – Lausanne. A Tabaris-mulató egyik páholyában ül Husszein, jordániai király. Nagyon tetszenek neki Rodolfo kártyamutatványai. A műsor után a bűvész öltözőjében megjelenik egy elegáns úr, s meghívja Rodolfót a király páholyába. Őfelsége közelről szeretné látni a kártyatrükköket.

Aforizmák
„ Becsüld meg a kezdőt – ő semmi, de még minden lehet."
Forbáth Imre
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ