Kortárs képzőművészek alkotótábora zárult Fülén
Dátum: 2013. agusztus 5., hétfő, 10:12
Folytatva a névadó által megkezdett hagyományt, második alkalommal rendezte meg alkotótáborát a Monogram - Tolvaly Ernő Alapítvány képzőművész hallgatók és mestereik számára a Fejér megyei Fülén.

A tíznapos alkotótáborba harminc grafikus és festő érkezett a Pécsi Tudományegyetem Művészeti Karáról és a Magyar Képzőművészeti Egyetemről. A művésztelepet szombat délután kiállítás és aukció zárta.

Tóth György az alapítvány részéről az MTI-nek vasárnap elmondta, hogy az árverésen 52 alkotásra lehetett licitálni. Idén Budapestről Lengyel András és Herczeg László képzőművészek, Bukta Imre és Károlyi Zsigmond festőművészek, Pécsről Ádám Zoltán, Hegyi Csaba, Losonczy István festő- és Gerendy Jenő grafikusművész hallgatói bocsátották aukcióra alkotásaikat.

A jótékonysági licitálás a jelképes nulla forintról indult és összesen 324 ezer forint gyűlt össze. Az összeg felét a fülei óvoda, felét az alapítvány kapta és a jövő évi alkotótábor megrendezésére fordítja.

Tolvaly Ernő Munkács-díjas festőművész Pécsen a művészeti karon volt tanszékvezető a 2008-ban bekövetkezett haláláig. Ő rendezett alkotótábort hallgatóinak fülei házában. A nevét viselő alapítvány fiatal művészeket támogat és Tolvaly Ernő szellemi hagyatékát ápolja. A művész célja volt a pécsi művészek budapesti bemutatkozásának elősegítése, amelyet az alapítvány is folytat kiállítások szervezésével.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Goethe még diák korában gyakran sétált a város határain kívül is. Egyszer egy keskeny ösvényen járt éppen, amikor a vele éppen rossz viszonyban álló diáktársa jött szembe.
 
Tanguy apó műkereskedésének kirakatába gyakran ki voltak téve fiatal művészek munkái. Egy járókelõ megpillantott a kirakatban egy Cézanne csendéletet, mely négy almát ábrázolt. Betért a kis üzletbe, s megkérdezte, mennyibe kerül a kirakatban lévõ kép?
Aforizmák
„Ne köpj a kútba, mert lehet, hogy innod kell belőle!"
orosz közmondás
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ