Víg Attila festőművész képeit "állítják ki" budapesti taxikban
Dátum: 2013. agusztus 27., kedd, 23:52
Vígh Attila kortárs festőművész képeit tekinthetik meg hétfőtől egy hónapon át az utasok hatszáz budapesti taxiban, amelyekben táblagépek is vannak.

Az utazóknak szóló kalauzokban többnyire csak a klasszikus múzeumokat ajánlják, a kortárs galériák hírei nehezen jutnak el még a művészetet kedvelő látogatókhoz is. A művészet reklámozására viszont fel lehet használni a táblagépeket, amelyek az utasoknak nemcsak az útvonalat mutatják, hanem festmények, képek, kulturális események ajánlására is alkalmasak - közölte az MTI-vel az akcióba bekapcsolódó két taxitársaság, a Rádió Tele5 és a Budapest Taxi.

Víg Attilának nem ez az első furcsa helyszínen való kiállítása, festett már 600 négyzetméteres szakadékot a nagykanizsai piac parkolójába, tartott víz alatti kiállítást a sárvári fürdőben, és közösen alkotott egy képet a finn Mikulással. Emellett rendszeresen állít ki klasszikus galériákban is, Párizsban, Dubajban és Torontóban is.

A közlés szerint az újszerű bemutatkozással havonta akár több százezer utashoz is eljuthatnak a festő képei, ennyi ember műveit tíz év alatt sem nézné meg, ha azok egy galériában lennének.

A szervezők szeretnék, ha a "taxigaléria" minden hónapban más-más alkotó műveinek bemutatásával folytatódhatna.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Az 1946-os Csongor és Tünde felújítás egyik legemlékezetesebb színészi alakítása Gobbi Hilda nevéhez fűződik. A fiatal művésznő Mirigy-boszorkány félelmetes figuráját a magyar népmesék szellemében formálta meg, – s a visszataszító, csúf, vén szipirtyó, különösen az ifjúsági előadások közönsége körében, meglepően népszerű lett.
 
Will Rogers amerikai komikus, aki csúnya ember volt, társaságban így szólt egy hölgyhöz:
Aforizmák
„ A jóságnak legyen ökle."
Jevgenyij Jevtusenko
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ