Gyémánt László festőművész és tanítványa közös kiállításon
Dátum: 2013. október 20., vasárnap, 20:24
Gyémánt László festőművész és Nagy Boglárka Mester és tanítványa címmel állítja ki 32 képét, Gordon Eszter fotográfus pedig a Gyémánt-műteremben készült 20 fotóját hétfőtől a Társalgó Galériában.

Borsos Mihály, a galéria vezetője elmondta az MTI-nek, hogy kísérletről van szó, sorozatot kezdenek mester és tanítványa címmel. Az első kiállításra Gyémánt László vállalkozott tanítványával, Nagy Boglárkával, aki három éve diplomázott Egerben, az Eszterházy Károly Főiskolán, és ez lesz az első tárlata.

Gyémánt László és Nagy Boglárka is a munkákat erre a kiállításra készítette. Gyémánt László 11 új képe, egyenként 130x130 centiméteres, a művésztől a Divatpanomtikum címet kapta és a galéria központi termében kapott helyet. Felöltöztetett kirakati divatbábukat festett meg, az 5-5 kép közé, központi helyre került az elhunyt feleségéről, Krisztináról festett egészalakos képe, amelyen a mozdulat szintén a kirakati babára utal.

Nagy Boglárka 21 olaj-vászon képe egyrészt a nyár élményeiről szól harsogó színekkel, hagyományosan festett alakokkal. Másrészt a Teremtés könyvéből kalligrafikus blokkot készített, sötétbarna keretbe tette a jobbról balra olvasható héber szöveget, amely magyarul is olvasható a képek mellett.

A kiállítás harmadik részében Gordon Eszter fiatal fényképész 20 werkfotója látható 50x33 centiméteres nagyításban. Két-három alkalommal járt Gyémánt László műtermében és megörökítette, amint mester és tanítványa dolgozik - összegezte a látnivalókat Borsos Mihály.

A kiállításra, amely november 14-ig tart nyitva, katalógus is készült magyar és angol nyelven, benne a tárlat képanyagával.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Kiplingtől, a világhírű angol írótól egy táraságban megkérdezték, hogy szerinte kik kormányozzák a világot: a férfiak vagy a nők?
 
X. Ince pápa, amikor meglátta tulajdon arcképét, amelyet Velázquez festett, így kiáltott fel:
Aforizmák
„A világ gonoszságára Istennek egyetlen mentsége van – hogy nem létezik."
Friedrich Nietzsche
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ