Hosszított nyitva tartás a Nemzeti Galéria impresszionista tárlatán
Dátum: 2013. november 20., szerda, 11:26
Meghosszabbított nyitva tartással és rendhagyó programokkal várja az érdeklődőket a vasárnap záró Monet, Gauguin, Szinyei-Merse, Rippl-Rónai kiállítás a Magyar Nemzeti Galériában a hétvégén.

A Monet, Gauguin, Szinyei-Merse, Rippl-Rónai - Impresszionista és posztimpresszionista remekművek a jeruzsálemi Izrael Múzeum, a Magyar Nemzeti Galéria és a Szépművészeti Múzeum gyűjteményeiből című kiállítás szombaton és vasárnap 20 óráig látogatható - közölte az intézmény kedden az MTI-vel.

Vasárnap délelőtt a gyerekek tárlatvezetésen vehetnek részt és az alkotóműhelyben dolgozhatnak. Délután Az impresszionizmus sztárjai címmel Gimesy Péter művészettörténész tart előadást, majd a Magyar Állami Operaház művészei adnak kamarakoncertet Szerenád az impresszionistákhoz címmel. Az Élő MúzeumCafé beszélgetésen a kiállítás létrejöttéről, koncepciójáról, érdekességeiről, valamint a nemzetközi és a hazai impresszionizmus közötti hasonlóságokról és különbségekről beszélgetnek Gergely Mariann és Plesznivy Edit kurátorok, valamint Molnos Péter művészettörténész. Este Gilles Bourdos Renoir című filmjét láthatják az érdeklődők.

A kiállítást eddig több mint 95 ezren látták, így a záró hét valamelyik napján fog megérkezni a százezredik látogató az eredetileg tervezetthez képest másfél hónappal meghosszabbított tárlatra.

A kiállításon az impresszionizmus és posztimpresszionizmus legkiválóbb magyar és francia mestereinek alkotásai, félszáz francia és közel hetven magyar remekmű látható. Többek között Monet, Renoir, Degas, Gauguin, Cézanne, Van Gogh alkotásai érkeztek Izraelből, a magyar kortársakat Mészöly, Szinyei-Merse, Ferenczy Károly, Vaszary János és Rippl-Rónai festményei képviselik a tárlaton. A magyar impresszionista és posztimpresszionista mesterek legismertebb alkotásait ilyen gazdag nemzetközi összefüggésben még soha nem láthatta a nagyközönség.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Jávor Pál nemcsak a színpadon és a filmekben szeretett mulatni, hanem a szabad idejében is. Még fiatal színész volt, amikor egy éjjel az egész havi fízetését elszórakozta.
 
Henrik Ibsen, a nagy drámaíró egy alkalommal Rómában sétálgatott, amikor fölkeltette érdeklődését egy plakát, amelyet nagy tömeg bámult. Közelebb ment, de észrevette, hogy nincs nála az olvasószemüvege.
Aforizmák
„ Éppen elég vallás létezik ahhoz, hogy gyűlöljünk, de nem elég ahhoz, hogy szeressük egymást."
Jonathan Swift
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ