Új hollóházi porcelánékszerek kiállításon
Dátum: 2013. december 11., szerda, 10:31
Legújabb porcelánékszereit mutatja be Diké néven a Hollóházi Porcelángyár péntektől vasárnapig a 10. Hungoro Ékszer és Csokoládé Szalon kiállításán a SYMA rendezvénycsarnokban Budapesten.

A Hollóházi Porcelángyár új ékszerkollekciójában porcelánból készült fülbevalókat és nyakláncokat vonultat fel. Az egyedi porcelánékszerek között 21 karátos arannyal és 23 karátos platinával díszített darabok is megtalálhatóak - közölte a porcelángyár az MTI-vel.

A közlemény szerint a modern ékszerek fiatal dizájnerek és ismert iparművészek munkái, amelyekben az alkotók a hagyományokra épülve ötvözik a minőségi porcelánt és a jelenlegi divatot. A Diké márkanév a görög mitológiára, Zeusz és Themisz lányára, az igazságosság istennőjére utal.

A jelenleg állami tulajdonban lévő porcelángyár üveghutaként indult 1777-ben, kezdetben poharakat, palackokat és üvegedényeket állítottak elő. Később már nemcsak a falusi lakosság igényeit, hanem a polgárság ízlését is kielégítették. A gyárat 1948-ban államosították, ekkor tértek át a porcelángyártásra. 1957 óta állítanak elő edényeket és dísztárgyakat.

A gyár termékeit Japántól az Amerikai Egyesült Államokig, a Skandináv-félszigettől Ausztráliáig a világ több pontjára is exportálja - írták a közleményben.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Molnár Ferenc jókedvű társasággal vacsorázott egy óbudai vendéglőben. Az asztalok között állandóan ott lábatlankodott egy szemtelen kiscsirke, le-lecsapva a morzsákra.
 
Aforizmák
„Az ember olyan, mint az olajbogyó: akkor adja ki magából, ami benne a legjobb, ha sajtolják."
Bohumil Hrabal
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ