Zalaegerszegi képzőművészek közös tárlata
Dátum: 2014. január 21., kedd, 21:12

Zalaegerszegi Szalon címmel a városhoz kötődő képzőművészek alkotásaiból nyílik kiállítás szerdán a zalai megyeszékhelyen, a Városi Hangverseny- és Kiállítóteremben.

A pályázatra 27 alkotó küldte el munkáját; festményeket, szobrokat, grafikát, kerámiát és installációt. A tárlaton valamennyi beérkezett alkotást bemutatják, a zsűritagok - Hegyeshalmi László festőművész, Kostyál László és Wehner Tibor művészettörténész - egymástól függetlenül ugyanazokat a műveket találták díjazásra alkalmasnak - mondta el Kostyál László az MTI-nek.

Hozzáfűzte; az alkotások keresztmetszetet adnak a helyi kortárs képzőművészetről, a kiállítás azt mutatja, hogy a Zalaegerszeg színes művészeti élettel rendelkezik. A tárlat anyagának egyik érdekessége, hogy egymástól jól elkülönülnek az idősebb és a fiatalabb művészgeneráció munkái. A fiatalabbak "frissebb, új ízt" hoztak a zalaegerszegi művészeti életbe, a progresszívebb irányzatokat követik, míg az idősebb generáció munkáiban a megszokottabb, általuk hosszabb ideje követett stiláris igazodás figyelhető meg.

A technikai megoldások az elmúlt évekhez képest színesedtek, többfélévé váltak. A tárlaton sokféle módszerrel készült alkotások láthatók; festők többnyire hagyományosabb technikával dolgoztak, olaj-, akvarell, pasztell képekkel mutatkoznak be. A klasszikus módszerek a szobrászoknál is megfigyelhetők, de vannak ettől eltérő, egyéni megoldások is. Érdekes gondolatokat közvetít például a tárlaton bemutatásra kerülő, részben videotechnikával készült installáció is.

Kostyál László szólt arról is, hogy a kiállításon bemutatkozó művészek kétharmada 40 év feletti, és megjegyezte, hogy az ifjabb művészek jelentős része sajnos nem Zalaegerszegen él.

A tárlat február 22-ig tekinthető meg a zalaegerszegi Városi Hangverseny- és Kiállítóteremben.


(MTI)
Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Miután Heltai Jenő nem kérhetett szabadalmat szellemes mondásaira, sűrűn érte az a „megtiszteltetés", hogy ötleteivel mások neve alatt találkozott.
 
Egyik hazai körútján Caruso néhány ezer lírát utaltatott át magának egy kisváros postahivatalába. Amikor a címére érkezett pénzért jelentkezett, az akkurátus postamester sehogy sem volt megelégedve az énekes személyi igazolványaival.
Aforizmák
„ Reménytelen szerelembe kevesebben rokkannak meg, mint a sikeresekbe."
Kner Izidor
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ