Kétszáznegyvenöt alkotó a kézműves pályázaton
Dátum: 2014. agusztus 7., csütörtök, 18:08

Kettőszáznegyvenöt hazai és határontúli magyar alkotó mintegy négyszáz pályamunkáját mutatják be augusztus 28-áig Budapesten a Duna Palotában - jelentették be csütörtökön Budapesten, a kézműves pályázatok eredményhirdetésén.

Az idén huszonegyedik alkalommal rendezett kiállításon a bemutatkozási lehetőséget nyert pályaműveket a Magyar Kézművesség - 2014 és a Kézművesség a vendéglátásban című pályázatokon választották ki, amelyeket a Magyar Kézművességért Alapítvány (Amka), az Ipartestületek Országos Szövetsége (Iposz), a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) kézműipari tagozata írt ki.

Az eredményhirdetésen Németh László, a Iposz elnöke elmondta, hogy az évente megrendezett kiállítással hagyományt teremtettek a szervezők, erre a hagyományra építve a szövetség támogatja és képviseli a magyar kézműiparosokat.

Csomós Miklós főpolgármester-helyettes (Fidesz-KDNP) az ünnepségen a hagyományok őrzésének fontosságát hangsúlyozta.

A kiállított alkotásokat a Képző- és Iparművészeti Lektorátus, valamint a Hagyományok Háza népi iparművészeti osztálya által felkért szakértő zsűri válogatta.

A bemutatkozási lehetőség mellett negyvenöten részesültek különböző elismerésben is, illetve a kiállítók titkos szavazással választották ki az Aranyfokos és a Kristály kézműves vándordíjra érdemes alkotót és remekét.


(MTI)
Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
A Le Radical (1887. március 19.) san franciscói híre: egy odavaló műbarát megrendelte Párizsból a milói Vénus másolatát. Meg is érkezett, persze kar nélkül. A műbarát beperelte a Central Pacific Companyt kártérítésért.
 
Kodály Zoltán azon kevesek közé tartozott, aki nem félt Rákosi Mátyástól. Egyszer egy ünnepi fogadáson a „bölcs" vezér rosszallóan mondta Kodálynak:
Aforizmák
„ A barát az egyetlen, aki ki tudja javítani a hibáidat – de van annyi esze, hogy meg se próbálja."
Ismeretlen
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ