Elhunyt Simon Ferenc szobrászművész
Dátum: 2015. január 22., csütörtök, 9:12

Életének 93. évében elhunyt Simon Ferenc szobrászművész. Az 1957-től a Szolnoki Művésztelepen alkotó szobrászt a Tisza-parti megyeszékhely saját halottjának tekinti, temetéséről később intézkednek - közölte Gyuricska Éva, a szolnoki polgármesteri hivatal sajtóreferense az MTI-vel.

Simon Ferenc 1922. június 15-én született Budapesten. A Képzőművészeti Főiskolán 1956-ban diplomázott, mesterei Mikus Sándor, Beck András és Szabó Iván voltak.

A művész jelentős hazai és külföldi csoportos kiállítások résztvevője. Egyéni tárlatokon lakóhelye mellett Budapesten, Hatvanban, Nagykőrösön, Tiszafüreden, Vácon valamint a németországi Rüsselsheimben mutatkozott be.

Köztéri művei Szolnokon túl Budapesten, Gyulán, Pécsen, Balatonfüreden, Szegeden, Szarvason, Battonyán, Kiskunhalason és Rüsselsheimben őrzik művészetét. Egyik utolsó munkájaként a szolnoki Tisza-parton álló Szapáry-szobrot készítette el.

A művész évtizedeken át meghatározó személyisége volt az alföldi megyeszékhelynek, halálával pótolhatatlan veszteség érte a várost és a Szolnoki Művésztelepet.


(MTI)
Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Szomory Dezső szerette az embereket, de legalább annyira az állatokat. Volt egy gyönyörű macskája, amely, vagy inkább, aki minden tekintetben megkülönböztetett bánásmódot élvezett az író legénylakásában.
 
Egy ragyogó filmötlet megírása kapcsán szóba került egy ismert író neve.
Aforizmák
„ A félszemű sokkal tökéletlenebb a vaknál, mert tudja, mije hiányzik."
Hugo
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ