Ruppert János kiállítása Szekszárdon
Dátum: 2015. február 12., csütörtök, 7:26

A köztéri alkotásairól is ismert képzőművész, Ruppert János kisplasztikáiból, grafikáiból nyílik kiállítás szombaton Szekszárdon, a Művészetek Házában.

A március 8-ig látható tárlaton mintegy hatvan akril- és pasztellképet, és húsz szobrot, plasztikát láthat a közönség, a megnyitón a művész egy hétperces animációs filmjét is bemutatják.

Az alkotó az MTI-nek elmondta: a kiállítás képei 2012-ben és 2013-ban készültek, és elsősorban az amerikai és német expresszionizmus - Schmidt-Rottluff, Oskar Schlemmer és Kirchner - hatása érződik rajtuk. A márvány és fémplasztikákat az utóbbi 15-20 év terméséből válogatta, köztük is van több új, például két 2015-ben készült aluminiumöntvény kompozíció, de korábbi alkotásokat is felvonultat. Látható lesz a tárlaton a pécsi országos kisplasztikai biennálén is kiállított Mementó 1956 című szobor, az egyik fő művének tekintett Éjszakai múzsa című alkotás és a Viharmadár címet viselő bronzplasztika.

A művész saját szavai szerint az expresszív hatás mellett arra törekszik, hogy a figurális ábrázolást absztrakt irányba tolja el; "képeim egy művészi út pillanatfelvételei" - mondta.

Ruppert János 1959-ben született, autodidakta alkotóként kezdte pályafutását, 1983 óta több egyéni és csoportos kiállításon szerepelt itthon és külföldön egyaránt. Tíz éve rendszeresen részt vesz németországi szobrászművészeti szimpozionok munkájában, alkalmanként kőfaragóként is dolgozik.

Köztéri művei többnyire kemény mészkőből, gránitból készült tematikus alkotások mások mellett Szászváron, Bonyhádon, Györkönyben, Szekszárdon állnak.


(MTI)
Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Miután Heltai Jenő nem kérhetett szabadalmat szellemes mondásaira, sűrűn érte az a „megtiszteltetés", hogy ötleteivel mások neve alatt találkozott.
 
Egy újságíró megkérdezte Mark Twain-t, igaz-e, hogy már hosszabb ideje dolgozik egy nagyobb lélegzetvételű színdarabon.
Aforizmák
„Ne dühöngj, hogy megöregedtél, van, akinek ez sem sikerül."
George Bernard Shaw
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ