Sivatagi művésztelepen vett részt Ludvig Zoltán festőművész
Dátum: 2015. március 11., szerda, 13:19

Sivatagban, sátortáborban kialakított művésztelepen, 27 további ország képzőművészével együtt alkotott csaknem két hétig Katarban Ludvig Zoltán festőművész.

A nagykanizsai alkotó, a kendlimajori Ludvig Nemzetközi Művésztelep névadója az MTI-nek elmondta: a katari meghívás a fővárosban, Dohában megrendezett 3. Al Ashmak International Art Symposiumra érkezett. Az ennek keretében tartott művésztelepet a katari Kulturális Minisztérium, a Regency Art Doha és a Dohai Turisztikai Hivatal szervezte.

Idén 28 országból 48 képzőművész kapott meghívást az először három éve megrendezett sivatagi művésztelepre. A szervezők célja ezzel a rendezvénysorozattal az volt, hogy Katart "feltegyék a világ kortárs képzőművészeti térképére".

Bemutatták egy hamarosan felépülő kortárs művészeti múzeum, a Regency Art Doha Modern Art Museum terveit is. Ezt az impozáns múzeumot Katarban készülő alkotásokkal fogják megtölteni, ezért hívnak művészeket a világ minden tájáról. A mostani művésztelep résztvevői három-három nagyméretű vásznat festettek vendéglátóiknak.

Mint Ludvig Zoltán elmondta, a szokatlan helyszínen, a sivatagi sátortáborban meglepően kiváló körülmények között laktak és dolgoztak. Hatalmas, nyitott műteremsátorban alkottak a meghívottak, akik számára nem volt kötött téma, sem technikai elvárás. Estéről estére pedig valamennyi művész bemutatkozhatott vetített anyagaival.

A kendlimajori művésztelep létrehozója hozzátette: "amikor az ember túljut a megfelelés stresszes állapotán", nyugodt szívvel vállalja, hogy olyan festményeket alkot, amelyek méltó módon képviselik a magyar alkotókat a katari múzeum falán. A sivatagi rendezvény pedig ahhoz is hozzájárult, hogy az új barátságok, kapcsolatok révén a Ludvig Nemzetközi Művésztelep is gazdagodjon.


(MTI)
Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
A nagy angol író, Bernard Shaw utazásai során az egyik kis város határában az ég felé tekintő és könyörgő társasággal találkozott. Megkérdezte tőlük, hogy mit csinálnak.
 
Egy újságíró megkérdezte Mark Twain-t, igaz-e, hogy már hosszabb ideje dolgozik egy nagyobb lélegzetvételű színdarabon.
Aforizmák
„Megmaradtam bohócnak. Ez sokkal magasabb pozíciót biztosít számomra, mint bármely politikusé."
Charlie Chaplin
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ