Csaknem egymillió forintért kelt el Kádár Béla festménye a BÁV grafikai árverésén
Dátum: 2015. március 12., csütörtök, 8:08

Kádár Béla Fiatal lány lepellel című munkája csaknem egymillió forintért talált gazdára, Scheibert Hugó A bölcs rabbit ábrázoló műve pedig félmillió fölött kelt el az idei árverési évad első eseményén, a BÁV grafikai kamaraaukcióján.

Már a kínálatot bemutató kiállítás látogatottsága is jelezte, hogy a grafikai anyag felkeltette a vásárlók figyelmét, így a keddi aukción az alkotások nagy része kiegyensúlyozott leütési árakon kelt el, számos mű pedig magas árat ért el - tájékoztatta szerdán a BÁV az MTI-t.

Az aukció kiemelkedő darabjai voltak az idén januárban elhunyt Gross Arnold Kossuth-díjas grafikus népszerű színes alkotásai, de a kikiáltási ár négyszeresét, csaknem százezer forintot fizettek Innocent Ferenc 1893-ban készített Lányka portréjáért, és több mint 150 ezret Gyémánt László Görnyedő akt című munkájáért is.

A külföldi mesterek közül Johann Christian Klengel 18. századi, védett rézkarcmappája háromszoros árat, több mint 160 ezer forintot ért el, a 32 művész sokszorosított grafikáját tartalmazó Hommage a Bartók mappa pedig félmillió forinton került leütésre.

A kamaraaukciót követően a BÁV május 19-21.között rendezi szokásos háromnapos tavaszi művészeti aukcióját, amelyre a műtárgy-felvásárlási akció a napokban zárul.


(MTI)
Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Az amerikai turnéja során Jehudi Menuhint, a világhírű hegedűművészt meghívták egy gazdag házhoz. A textilgyáros házigazda kihasználta az alkalmat, és megkérte Menuhint, hallgassa meg fia játékát, mert mindenki nagyon tehetségesnek tartja
 
Aforizmák
„ Jótettért azt várd, hogy további jótetteket várjanak tőled."
Osvát Ernő
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ