Márffy János grafikusművész alkotásaiból nyílik kiállítás Szegeden
Dátum: 2015. április 9., csütörtök, 21:49

Márffy János grafikusművész alkotásaiból nyílik kiállítás csütörtökön a szegedi Móra Ferenc Múzeumban – tájékoztatta a közgyűjtemény sajtóreferense szerdán az MTI-t.

Márffy János megszámlálhatatlan grafikát, rajzot és illusztrációt készített az elmúlt évtizedekben. A grafikusművész nevéhez fűződik a Ballantine’s whisky címkéjének 1985-ös újragondolása, de rajzolt a British Airways magazinja és a BBC, valamint az angol The Daily Telegraph kiadványai számára is. Nagy-britanniai tevékenysége mellett hazai munkásságát legtöbben a tantermekből ismerhetik, ugyanis nyolc, a Mozaik kiadó gondozásában megjelent történelemkönyvet illusztrált rendkívüli körültekintéssel, történeti pontossággal. Mindezek mellett pedig különböző műfordítások is kapcsolódnak a nevéhez - közölte Medgyesi Konstantin.

A grafikusművész kizárólag kézzel rajzol, számítógépes programokat nem használ, így lesznek igazán egyediek művei, melyeket most a szegedi Kultúrpalotában ismerhet meg a közönség. A kiállítótérben történelmi időutazás fogadja a betérőt: óriási rajzok repítik vissza a látogatókat az ókori Róma, a középkori Anglia vagy az 1920-30-as évek New Yorkjának utcáira. Egy külön térben a Holdra szállással és a csillagászati illusztrációkkal ismerkedhetnek meg az érdeklődők, majd egy rajzoló szobában fényasztalon próbálhatják ki az alkotás folyamatát.

Az illusztrációkat interaktív óriásmonitorok színesítik, valamint játékos és mókás feladványokkal is várják a látogatókat: jelen lesz például Kolumbusz Kristóf tengeri flottája – tévéantennával az árbocokon. A május 23-ig látható, Mesteri részletek címet viselő tárlaton olyan afrikai témájú grafikákat is bemutatnak, melyeket eddig még sehol sem láthatott a nagyközönség.


(MTI)
Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Szabadtéri előadás világítópróbája volt, mikor a rendező ingerülten ordított rá a világosítókra: – Gyerekek, vegyétek már ki azt a sárgát! Hát nem látjátok, milyen sok?!?
 
Aforizmák
„ A fal mindig keményebb, mint a fejünk, amellyel be akarjuk törni."
Marie Curie
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ