Elfogadta a Magyar Képzőművészeti Egyetem rektorának lemondását a miniszter
Dátum: 2015. május 19., kedd, 22:43

Elfogadta Somorjai-Kiss Tibornak, a Magyar Képzőművészeti Egyetem (MKE) rektorának lemondását az emberi erőforrások minisztere - közölte a szaktárca sajtó- és kommunikációs főosztálya kedden az MTI-vel.

Mint az Emberi Erőforrások Minisztériumának közleménye felidézi, az MKE rektora hétfőn tájékoztatta Balog Zoltánt arról a szándékáról, hogy augusztus 31-i hatállyal lemond rektori megbízatásáról.

Somorjai-Kiss Tibor, aki 2013. július 1-je óta tölti be az MKE rektori tisztét, a sajtót is tájékoztatta hétfőn döntéséről, de indoklást nem fűzött hozzá.

Az intézmény honlapján található életrajza szerint Somorjai-Kiss Tibor 1959-ben Pozsonyban született, 1984-ben a lipcsei Hochshule für Grafik und Buchkunston végzett Irmgard Horlbeck-Kappler grafikusművész tanítványaként. 1992-ben lett az MKE művésztanára, később tanszékvezetője; egyetemi tanári címet 2007-ben szerzett. 1998-ban elnyerte az Országos Grafikai Biennále nagydíját, Munkácsy Mihály-díjjal 2002-ben tüntették ki.


(MTI)
Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Szabadtéri előadás világítópróbája volt, mikor a rendező ingerülten ordított rá a világosítókra: – Gyerekek, vegyétek már ki azt a sárgát! Hát nem látjátok, milyen sok?!?
 
Kodály Zoltán azon kevesek közé tartozott, aki nem félt Rákosi Mátyástól. Egyszer egy ünnepi fogadáson a „bölcs" vezér rosszallóan mondta Kodálynak:
Aforizmák
„ Az udvariasság nem halt meg – csak Angliába menekült."
Duhamel
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ