ART- EX
Dátum: 2005. november 7., hétfő, 12:16
Az ART-EX 2004 Nemzetközi Művészeti Szimpózium – ezen a néven –négy éves múltra tekint vissza, mivel az Alsó-Sziléziai Művészeti Fesztivál részeként már 1993-tól működik. A kelet-európai kortárs művészetet nemzetközi szinten is propagálni igyekvő nemzetközi szimpózium minden évben más képzőművészeti ágazatra irányulva két-két alkotót lát vendégül a visegrádi országokból, s két alkotót egy nyugat-európai országból.

ART-EX 2001–2005 Magyarországi Napok és az ART EX 2004 Nemzetközi Festő Szimpózium kiállításai

A 2004-es évfolyamra az év augusztusában került sor Králíkyban (Csehország) és Ladek-Zdrójban (Lengyelország), tíz festő részvételével (a nyugati vendégek ezúttal Németországból érkeztek). Az ottani kiállítások után  az alkotások Csehország, Lengyelország és Szlovákia több városában bemutatásra kerültek, még magyarországi premierjük előtt.

A kiállításokhoz kapcsolódó szimpózium a nemzetközi kulturális tapasztalatcserét és a személyes kapcsolatok kialakulását kívánja elősegíteni magyar civil képzőművészeti szervezetek meghívásával, valamint az ART-EX 2004-es Festő Szimpózium alkotóinak és kurátorainak, továbbá a 2001–2005 közötti ART-EX szimpóziumok magyarországi alkotóinak részvételével.

Az eseménysorozat minden programja nyitott és ingyenes.

November 9-én 18 órától:

Az ART-EX 2001–2005 Magyarországi Napok és ART-EX 2004 Nemzetközi Festő Szimpózium közös kiállításának ünnepélyes megnyitója.

A kiállító művészek:

Andrzej Klimczak – Dobrzaniecki (Lengyelország), Lech Twardovski (Lengyelország), Rastislav Poboda (Szlovákia), Maroą Rovňák (Szlovákia), Markéta Fialová – ©afáriková (Csehország), Dominik Mareą (Csehország), Stephan Popella (Németország), Magyarosi Éva (Magyarország), T.Horváth Éva (Magyarország), Lukács József (Magyarország), Kalmár János (Magyarország), Alföldi László (Magyarország)

Helyszín:

Újlipótvárosi Klub–Galéria, 1136 Budapest, Tátra utca 20/b (Nyitvatartás: november 25-ig, hétköznap 14–20)

November 10-én 16 órától:

Rastislav Poboda és Maroą Rovňák, valamint az ART-EX Nemzetközi Képzőművészeti Szimpózium kiállításának megnyitója a Szlovák Intézetben (1088 Budapest, Rákóczi út 15.), majd vetített előadás az ART-EX 2001 és 2005 között megvalósult munkáiról, tapasztalatairól, utána beszélgetés.

November 11-én a Cseh Centrumban:

16 órától:

Markéta Fialová – ©afáriková és Dominik Mareą, valamint az ART-EX Nemzetközi Képzőművészeti Szimpózium kiállításának megnyitója a Cseh Centrumban.

Köszöntőt mond:


Gál Jenő, a Cseh Centrum igazgatója

A művészeket bemutatja:

Ivo Pěcháček, a Králíky-i Városi Múzeum igazgatója

Közreműködik: Róbert György blockflőtén

17 órától:

Vetített előadás a magyar civil képzőművészeti szervezetek rendszerváltás előtti és utáni működéséről és jövőbeni kilátásairól

Előadó:


Novotny Tihamér művészettörténész, művészeti író

18 órától:

Beszélgetés az előadás témájáról a meghívott vendégekkel

A kiállítás november 25-ig tekinthető meg.

November 22-én 17 órától:

Andrzej Klimczak – Dobrzaniecki és Lech Twardovski, valamint az ART-EX Nemzetközi Képzőművészeti Szimpózium kiállításának megnyitója a Lengyel Intézetben (1065 Budapest, Nagymező utca 15.)

November 27-én 10–22 óráig:

Az ART-EX 2001–2005 Magyarországi Napok és ART-EX 2004 Nemzetközi Festő Szimpózium kiállításainak egy helyszínen történő bemutatása, előadás a 2001 és 2005 között megrendezett ART-EX szimpóziumokról, végül záró koncert a Tálea együttes reneszánsz műsorával.

Helyszín:


2040 Budaörs, Clamentisz L. utca 22.

A kiállítás december 4-ig tekinthető meg.

A rendezvényt a Nemzetközi Visegrádi Alap támogatja.
Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Kiplingtől, a világhírű angol írótól egy táraságban megkérdezték, hogy szerinte kik kormányozzák a világot: a férfiak vagy a nők?
 
G. B. Shaw sokat utazott hazájában. Egyszer egy falu határában megismerkedett egy juhásszal. Megkérdezte, hogy hívják.
Aforizmák
„ Lehet bűn nélkül élni? Az nem is élet. Ezt még némely keresztény szentek is sejtették."
Füst Milán
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ