Örökség és újítás - Kortárs magyar kézműves alkotások a Várkert Bazárban
Dátum: 2015. agusztus 15., szombat, 8:12

Örökség és újítás - Kortárs magyar kézműves remekek címmel nyílik kiállítás augusztus 20-án a Várkert Bazárban.

A Várgondnokság Közhasznú Nonprofit Kft. és a Népművészeti Egyesületek Szövetségének (NESZ) szervezésében megvalósuló kiállításon a mai magyar kézműves termékek legeredetibb darabjai lesznek láthatóak - olvasható a Várkert Bazár MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében.

A kiállított kézműves munkákat – a Várkert Bazár felkérésére – a NESZ szakmai bizottságai és Fülemile Ágnes, a kiállítás kurátora válogatta a több mint négyezer tagot számláló szövetség legkiválóbb mestereinek alkotásaiból.

A bemutatandó darabok jól reprezentálják a mozgalom alkotói közösségének műfaji, technikai és koncepcionális sokszínűségét. Az alkotók a tradicionális stílusok, technikák és motívumok széles palettáját használják fel - olvasható a dokumentumban.

A kiállítást augusztus 20-án Gyutai Csaba, a Várgondnokság Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója, Nagy Gábor Tamás, a Budavári Önkormányzat polgármestere és Fülemile Ágnes, a kiállítás kurátora nyitja meg a Várkert Bazár Testőrpalotájában.

A tárlat augusztus 20. és november 22. között tekinthető meg, hétfő kivételével minden nap 10 és 18 óra között.


(MTI)
Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Egyik hazai körútján Caruso néhány ezer lírát utaltatott át magának egy kisváros postahivatalába. Amikor a címére érkezett pénzért jelentkezett, az akkurátus postamester sehogy sem volt megelégedve az énekes személyi igazolványaival.
 
A Le Radical (1887. március 19.) san franciscói híre: egy odavaló műbarát megrendelte Párizsból a milói Vénus másolatát. Meg is érkezett, persze kar nélkül. A műbarát beperelte a Central Pacific Companyt kártérítésért.
Aforizmák
„A szorgalom a közepes tehetség legnagyobb segítője."
Seneca
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ