Sinko Szabina festőművész képeit állítja ki a Forrás Galéria
Dátum: 2016. január 22., péntek, 8:03

Sinko Szabina muravidéki festőművész képeiből nyílik kiállítás Járókelők címmel szerdán a budapesti Forrás Galériában, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet Kárpát-haza Galéria című eseménysorozatának keretében.

A művész járókelő embereket ábrázoló munkái közül húszat válogattak ki a tárlatra, közülük három selyemfestmény, a többi pedig akril, vízfesték technikával készült - közölte a galéria az MTI-vel.

Sinko Szabina Mariborban született, de gyermekkorától kezdve Lendván él. A festőművészet mellett díszlet- és bábtervezéssel is foglalkozik.

Tanulmányait a Maribori Egyetem Pedagógiai Karán végezte, ahol jelenleg is docensként tanít. 1993-ban Lendván megalapította a Pupilla Bábszínházat, nevéhez számos színházi előadás vizuális megtervezése fűződik Szlovéniában és külföldön egyaránt.

Önálló és csoportos kiállításai mellett több gyermekkönyvet illusztrált, valamint a szlovén Litera Kiadó Piramida sorozatának borítóterveire is megbízást kapott.

Festőként főként akvarellel, akril technikával dolgozik, képeit vászonra, selyemre festi. Alkotásaival többek közt azt kutatja, hogy milyen érzéseket vált ki a nézőből a mesék világa, milyen kapcsolatot lehet felfedezni a mítoszok és a valóság között, hogyan viszonyul a mai ember a szürreális látványvilághoz, valamint hogy milyen kapcsolatban áll egymással a populáris kultúra és az individualizmus. Alkotásai szürreálisak, álomszerűek, de valóságosak is egyben.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Molnár Ferenc jókedvű társasággal vacsorázott egy óbudai vendéglőben. Az asztalok között állandóan ott lábatlankodott egy szemtelen kiscsirke, le-lecsapva a morzsákra.
 
Aforizmák
„Minden állítás tagadás is egyben."
Benedictus De Spinoza
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ