Kiállítás nyílik Szekeres Erzsébet textilművész munkáiból Budapesten
Dátum: 2016. március 17., csütörtök, 7:37

Szekeres Erzsébet textilművész csaknem tizenöt nagyméretű varrott faliképét mutatja be az a 1848-49-es forradalom és szabadságharcra előtt tisztelegő kiállítás, amely Magyar tavasz címmel csütörtökön nyílik Budapesten a Józsa Judit Galériában.

Az MTI-hez elküldött tájékoztató szerint a tárlaton a család, hit, haza tematikában 1999 és 2013 között készült alkotásokat mutatnak be, köztük a Trianon, Az Úr imája, a Kalotaszegi kapu, valamint A harang Nándorfehérvár emlékére című munkák lesznek láthatók május 6-ig.

Szekeres Erzsébet vászon alapra sokféle öltéstechnikával kivarrt műveit gyapjúval, selyemmel és fémszállal, néhol porcelángyöngyökkel is ékesítette. A sokrétű és sokjelentésű kép-üzenetek a Galga-menti jegykendők, zseb- és vállkendők mintáiból állnak össze. A művész eszmerendszerében a vigasztalást, a megnyugvást a hit szolgáltatja.

A nagyméretű munkákon látható jelek közül a zsoltárokat idéző szőlő, a kenyér, a búzakalász, a kehely Krisztus-szimbólum egyetemes jelkép vagy a hit mértéke és princípiuma. Nemzete és hazája iránti érzéseit többek közt a Harang - Nándorfehérvár emlékére és a Nemzet virága 1848 című képeiben fogalmazza meg.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
1937-ben meghívtak néhány magyar művészt Londonba, VI. György koronázására. A meghívottak között volt Aba-Novák Vilmos is.
 
A híres debreceni komikus az ország másik végében szerepel. Szünetben bemegy az öltözőjébe egy felhevült anya a lányával, és lelkesen mondja:
Aforizmák
„ Mi a legfeltűnőbb különbség egy macska és egy hazugság között? Az, hogy a macskának csak kilenc élete van."
Mark Twain
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ