Magyar Hírlap - Előkerült Schrammel Imre 30 éve elrejtett reliefje a Közlekedési Múzeum bontásakor
Dátum: 2016. július 4., hétfő, 10:22

A Közlekedési Múzeum bontása közben előkerült Schrammel Imre Kossuth-díjas iparművész terrakottareliefje, amely közlekedési eszközöket, többek között vonatot, vitorlást és hőlégballont ábrázol. Az 1967-ben készült alkotást az utóbbi harminc évben paraván takarta - írta hétfői számában a Magyar Hírlap.

A lapnak Schrammel Imre elmondta: a múzeum 1966-os felújításakor rendelték meg tőle a közlekedésről szóló művet, amely az akkori főbejárattal éppen szemben volt. 30 évvel ezelőtt azonban paravánt húztak a mű elé.

A művész tájékoztatása szerint az egész falat beborító monumentális mű nem egyszerre került oda, kiegészítette a reliefet, a mű második részére például a légi közlekedés fejlődése miatt volt szükség, és a teljes közlekedést foglalja össze. A relief nagyban eltér a korabeli szocreál esztétika által megkövetelt látványvilágtól, talán a futurizmushoz áll legközelebb.

A lapnak Schrammel Imre elmondta, hogy a Közlekedési Múzeum faláról az alkotást restaurátorok szedték le. A művet a keramikus nemsokára elkészülő szombathelyi múzeumában újra kiállítják majd - írta a Magyar Hírlap.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Joséphine Baker világhírű revücsillag élete utolsó heteiben, 68 évesen is is korát meghazudtoló frissességgel szerepelt Európa színpadjain.
 
Volt idő, amikor egyes színházak szinte versengtek egymással abban, hogy melyikük tud hosszabb előadást tartani.
Aforizmák
„ Istenem, szabadíts meg a barátaimtól! Ellenségeimmel magam is elbánok majd."
Voltaire
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ