December 10-én temetik Hopp-Halász Károly festőművészt
Dátum: 2016. december 3., szombat, 10:17

Pakson, december 10-én délelőtt 10 órakor temetik el Hopp-Halász Károly festőművészt a Kálvária római katolikus temetőben.

Az életének 71. évében, múlt vasárnap elhunyt Munkácsy Mihály-díjas festőművész temetésének időpontjáról a Széchenyi Irodalmi és Művészeti Akadémia tájékoztatta csütörtökön az MTI-t.

Hopp-Halász Károly 1968-ban a Pécsi Iparművészeti Stúdióban szerzett diplomát, ezután Pécsen, majd 1979-től Pakson dolgozott, ahol létrehozta a Paksi Vizuális Kísérleti Művésztelepet. 1991-tól a Paksi Képtár alapító igazgatója volt, 1972-ben Kasselba, 1978-ban Kölnbe és Amszterdamba tett tanulmányutat.

Számos egyéni kiállítása volt Magyarországon és külföldön. Festészetének alakulását jelentősen meghatározták az akció-, a performance és a body art munkák, főleg a lábbal taposott képek és művészetét az 1990-es évektől is a kutató, kísérletező, új lehetőségeket feltáró alkotói tevékenység jellemezte.

Munkásságát 2006-ban Munkácsy Mihály-díjjal ismerték el, a Széchenyi Irodalmi és Művészeti Akadémiának rendes tagja volt.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Az Egyesült Államokban elterjedt szokás, hogy vezető újságok évente többször, meglehetősen lapos körkérdéseket intéznek a szellemi élet kiválóságaihoz. Azok természetesen nem nagyon lelkesednek a kérdésekért és gyakran csípős, fanyar feleleteket adnak.
 
A népszerű színész hajnali három körül ért haza a filmforgatásról. Fáradtan sóhajtott föl, amikor végre megállt a belvárosi bérház előtt. Kereste a kulcsait, majd döbbenten jött rá: azok bizony otthon maradtak, a másik kabátja zsebében.
Aforizmák
„ Jobb elkárhozni, mint egyedül üdvözülni."
Henri-Frédéric Amiel
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ