Szakmai együttműködésről állapodott meg a Magyar Képzőművészeti Egyetem és a szegedi REÖK
Dátum: 2016. december 22., csütörtök, 8:23

Szakmai együttműködésről, diplomakiállítások rendezéséről, konferenciák szervezéséről állapodott meg a Magyar Képzőművészeti Egyetem és a szegedi Regionális Összművészeti Központ (REÖK) - tájékoztatta a kulturális intézményt működtető Szegedi Szabadtéri Játékok szerdán az MTI-t.

Az együttműködés jelentős állomás a REÖK képzőművészeti életében is - fogalmazott Herczeg Tamás igazgató. A Reök-palota az utóbbi időben leginkább kortárs kiállításoknak adott helyet, az egyetemmel létrejött megállapodás pedig lehetőséget teremt arra, hogy a legfiatalabb hazai művészgeneráció is bemutatkozhasson a központban.

A diákok alkotótáborba érkeznek Szegedre, ahol a festő- és szobrászhallgatók számára alkotószobát biztosít a palota, a grafikusok többek közt street art kiállítási lehetőséget kapnak, az intermédia és látványtervező szakosok pedig a REÖK színháztermét használhatják hasonló célokra. A hallgatóknak a Szegedi Szabadtéri Játékok produkcióinak díszlettervezési és kivitelezési munkálataiban is lesz alkalmuk bekapcsolódni. Ez utóbbi projekt már a 2017-es nyitóprodukció, a Tosca előkészületei kapcsán elindul.

A Képzőművészeti Egyetem igen gazdag gyűjteményéből szecessziós tárlatot terveznek a Reök-palotában, illetve a hallgatók diplomakiállításait is várják. Elméleti munkára is lesz lehetőség: többek közt a kurátori képzésben részt vevőknek biztosít majd foglalkozásokat a REÖK, és konferenciák megszervezését is tervezik.

Nem ez az első alkalom, hogy felsőoktatási intézmények hallgatóinak bevonásával végzi művészeti tevékenységét az intézmény. Az Így szerettek ők - öREÖK szerelmek című felolvasószínházi sorozat előadásait a Szegedi Tudományegyetem diákjainak segítségével alkotja meg Réczei Tamás rendező - áll a közleményben.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Tanára szemére vetette, hogy szórakozásból fest.
 
Egy újságíró megkérdezte Mark Twain-t, igaz-e, hogy már hosszabb ideje dolgozik egy nagyobb lélegzetvételű színdarabon.
Aforizmák
„ Az igazságot nem ismerem, következésképpen hogyan is hazudhatnék?"
Maxim Gorkij
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ