BELÉPÉS Regisztráció Elfelejtett jelszó
RSS
Hírlevél:  OK
Fölépítik Picasso arénáját?
Dátum: 2006. október 30., hétfő, 8:22
Lucia Bosé színésznő, Luis Miguel Dominguin egykori híres spanyol torreádor volt felesége fel szeretné építtetni Malagában, Pablo Picasso andalúziai szülővárosában azt az arénát, amelyet még a festő, a bikaviadalok szerelmese tervezett meg Dominguinnel együtt.
 A Plaza de Toros - a Bikák Tere - megépítésére alapítványt hoztak létre - jelentette be a színésznõ.

Picasso és Dominguin jóbarátok voltak és együtt tervezték meg a hatvanas években a komplexumot, egy fedett, több célra - így színházként és koncertteremként is - hasznosítható épületet. Az olasz származású özvegy megõrizte a terveket azután is, hogy 1968-ban elvált a torreádortól, akitõl három gyermeke született, köztük Miguel Bosé spanyol színész-énekes.

Malaga idén ünnepli Picasso születésének 125. évfordulóját, ebbõl az alkalomból a 20. század legnagyobb hatású festõjének szentelt múzeumában több kiállítást rendeztek a város nagy fiának műveibõl.

(MTI-Panoráma)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
alma: csak szólok, hogy...
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
1937-ben meghívtak néhány magyar művészt Londonba, VI. György koronázására. A meghívottak között volt Aba-Novák Vilmos is.
 
Az Egyesült Államokban elterjedt szokás, hogy vezető újságok évente többször, meglehetősen lapos körkérdéseket intéznek a szellemi élet kiválóságaihoz. Azok természetesen nem nagyon lelkesednek a kérdésekért és gyakran csípős, fanyar feleleteket adnak.
Aforizmák
„ Egészségünket túlságosan szigorú életrenddel megóvni unalmas betegség."
La Rochefoucauld
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ