BELÉPÉS Regisztráció Elfelejtett jelszó
RSS
Hírlevél:  OK
Fölépítik Picasso arénáját?
Dátum: 2006. október 30., hétfő, 8:22
Lucia Bosé színésznő, Luis Miguel Dominguin egykori híres spanyol torreádor volt felesége fel szeretné építtetni Malagában, Pablo Picasso andalúziai szülővárosában azt az arénát, amelyet még a festő, a bikaviadalok szerelmese tervezett meg Dominguinnel együtt.
 A Plaza de Toros - a Bikák Tere - megépítésére alapítványt hoztak létre - jelentette be a színésznõ.

Picasso és Dominguin jóbarátok voltak és együtt tervezték meg a hatvanas években a komplexumot, egy fedett, több célra - így színházként és koncertteremként is - hasznosítható épületet. Az olasz származású özvegy megõrizte a terveket azután is, hogy 1968-ban elvált a torreádortól, akitõl három gyermeke született, köztük Miguel Bosé spanyol színész-énekes.

Malaga idén ünnepli Picasso születésének 125. évfordulóját, ebbõl az alkalomból a 20. század legnagyobb hatású festõjének szentelt múzeumában több kiállítást rendeztek a város nagy fiának műveibõl.

(MTI-Panoráma)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
alma: csak szólok, hogy...
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
„A román Farsang című darabot az aranyos Both Béla, aki nagyszerű színházi rendező és színházalapító, olyan szigorúan állította színpadra, hogy az előadás ettől dögunalomba fulladt. Tulajdonképpen a darab ki lett fordítva önmagából, mintha egy nercbundának a bélését viseltük volna. Már a főpróbán megbuktunk.
 
A háború alatt egy brit kormányülésen egy miniszter azzal állt elő, hogy a hadiállapotra tekintettel nullázzák le a kulturális kiadásokat, és a felszabaduló összeget fordítsák fegyverekre.
Aforizmák
„ Az igazságokat gyakran kell ismételni, mert a tévedéseket is gyakran ismétlik."
Goethe
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ