Magyar üvegművészek mutatkoznak be a Szent István-bazilikában
Dátum: 2017. október 10., kedd, 8:09

A Magyar Üvegművészeti Társaság HuGlass címmel idén is megrendezi csoportos kiállítását, amelyen mintegy 60 művész több mint 100 alkotással szerepel. A tárlat október 18-án nyílik a Szent István-bazilikában, a csütörtökön kezdődő Art Marketen pedig válogatás látható a művekből.

A kiállításon az érdeklődők átfogó képet kaphatnak a mai magyar üvegművészet külföldön méltán népszerű törekvéseiről - olvasható a szervezők MTI-hez eljuttatott közleményében.

Mint írják, a budapesti tárlaton a Magyar Üvegművészeti Társaság (MÜT) minden tagja kiállíthat, céljuk a szakma bemutatása a nagyközönségnek, pillanatkép létrehozása az autonóm képzőművészeti törekvések, az építészeti felhasználás és a design területéről.

A kiállítók között a nemzetközileg is számontartott alkotók mellett bemutatkozik a friss diplomás generáció is. A csaknem 60 üvegművész az elmúlt két év során készült két művet állít a közönség elé, így épül fel a több mint 100 alkotást bemutató tárlat.

A HuGlass-szal idén két budapesti helyszínen is találkozhat a közönség. Október elején - 12. és 15. között - a Millenáris parkban megrendezendő Art Market Budapest keretében szűkebb válogatás látható a művekből, a teljes tárlat pedig a Szent István-bazilikában kap helyet. A kiállítás október 18-án nyílik és november 12-ig tekinthető meg. A tárlatot Karin Rühl, a frauenau-i üvegmúzeum igazgatója nyitja meg.

Az idén első alkalommal szakmai és közönségdíjat is kiosztanak, az egyiket a megnyitón, a másikat a finisszázson, ezzel is ösztönözve a kimagasló alkotások létrehozását.

A tárlatot szatellit programok is kísérik, kisebb önálló kiállításokat, előadásokat rendeznek. Ahogy a korábbi években, a kiállításról ezúttal is nyomtatott katalógus készül.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
 
A híres debreceni komikus az ország másik végében szerepel. Szünetben bemegy az öltözőjébe egy felhevült anya a lányával, és lelkesen mondja:
Aforizmák
„ A férfi mindig egyidős a nővel, akit szeret."
Pablo Picasso
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ