Lőrincz Zsuzsa felvidéki grafikusművész, szobrászművész kiállítása nyílik Budapesten
Dátum: 2017. november 6., hétfő, 20:47

Lőrincz Zsuzsa felvidéki grafikusművész, szobrászművész alkotásait bemutató kiállítás nyílik szerdán Budapesten, a Forrás Galériában, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet Kárpát-haza Galéria sorozatának keretében.

Lőrincz Zsuzsa 1954-ben született Pozsonyban. 1970-ben és 1972-ben részt vett a Szőnyi István Nyári Szabadiskolán Zebegényben, amely nagymértékben meghatározta művészeti orientálódását - olvasható az MTI-hez elküldött tájékoztatóban.

Tanulmányait Prágában, a Képzőművészeti Akadémián végezte 1979 és 1985 között. Bár rövid ideig élt Csallóköz térségében, ez az időszak mégis - a művész saját bevallása szerint - mélyen meghatározta a további kifejezésmódját. Ekkor ismerkedett meg a helyi mese- és mondavilággal, amelynek tematikája egész ciklust képez munkásságában.

Korai korszakát elsősorban grafikai munkák jellemzik. Munkásságát végigkíséri a háromdimenziós ábrázolás, gyakran különböző anyagok ötvözésével alkot: papír, drót és fa kombinációjából születnek meg művei. Lírai ábrázolású munkái a megélt eseményekből, illetve a költészetből inspirálódnak.

Művészeti pályafutása alatt egyéni szimbólumrendszert alakított ki, amelyben utal a föld és a teremtett világ mély tiszteletére, de kiemelkedő szereppel bír munkásságában a szakralitás is, amelyet a keresztény motívumok sajátos megjelenítésén túl beépít a férfi-nő kapcsolat ábrázolásába is.

Lőrincz Zsuzsa jelenleg Prágában él, tanárként dolgozik egy prágai művészeti középiskolában. Rendszeresen részt vesz magyarországi, határon túli és külföldi, egyéni és csoportos kiállításokon, valamint a szentendrei szobrászati biennálékon. Alapító tagja a Szlovákiai Magyar Képzőművészeti Társaságnak, a Concordiának (Csehországban élő magyar képzőművészek szövetsége). Tagja a Pozsonyi Műtermek szabad művészeti társulásnak, az Asztal Társaság Képzőművész Csoportnak és többszörös nyertese az Arany Kalapács kőfaragó díjnak.

A művész kiállítása november 16-ig tekinthető meg Budapesten.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Maurice Joxant-nak, Lautrec barátjának az a gondolata támadt, hogy Lautrecnek bizonyára örömet szerezne, ha kijárná neki a Becsületrendet.
 
Szomory Dezső szerette az embereket, de legalább annyira az állatokat. Volt egy gyönyörű macskája, amely, vagy inkább, aki minden tekintetben megkülönböztetett bánásmódot élvezett az író legénylakásában.
Aforizmák
„Megmaradtam bohócnak. Ez sokkal magasabb pozíciót biztosít számomra, mint bármely politikusé."
Charlie Chaplin
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ