Sagmeister Laura délvidéki festőművész kiállítása Budapesten
Dátum: 2017. november 22., szerda, 21:36

Sagmeister Laura délvidéki festőművész alkotásait mutatja be az a kiállítás, amely csütörtöktől látható Budapesten, a Forrás Galériában, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet Kárpát-haza Galéria sorozatának keretében.

A szabadkai születésű, jelenleg Magyarkanizsán élő festőművész képein emberi és állati figurák, növények és őslények jelennek meg, sokszor csak árnyékszerűen - olvasható a Nemzetstratégiai Kutatóintézet MTI-hez elküldött tájékoztatójában.

Művei ősi erőt sugároznak, ihletforrásuk a vajdasági táj, életérzés és a mindennapi történetek. Az alizarin (élénkvörös) krapplakknak nevezett festék bőséges használatával egyedivé válnak alkotásai, ez a szín szinte az alkotó védjegyévé vált. Pályafutását az 1990-es évektől több formai és tartalmi átalakulás követett.

Sagmeister Laura 1969-ben született Szabadkán. 1999-ben diplomázott az újvidéki Művészeti Akadémia Képzőművészeti Karának Festészeti Szakán. 2000 és 2003 között a pécsi Tudományegyetem Művészeti Karán vett részt doktori mesterképzésben (DLA). Első önálló tárlatát 1992-ben rendezték Szabadkán.

A budapesti kiállítás december 5-ig tekinthető meg.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Szabadtéri előadás világítópróbája volt, mikor a rendező ingerülten ordított rá a világosítókra: – Gyerekek, vegyétek már ki azt a sárgát! Hát nem látjátok, milyen sok?!?
 
X. Ince pápa, amikor meglátta tulajdon arcképét, amelyet Velázquez festett, így kiáltott fel:
Aforizmák
„ A közvéleményt meg lehet mérgezni, de csak olyan méreggel, amelyik ízlik neki."
Ignotus
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ