Kihirdették a Diákhitel Központ képzőművészeti pályázatának győzteseit
Dátum: 2017. december 9., szombat, 9:58

Prakfalvi Anna, a Budapesti Metropolitan Egyetem diákja nyerte a fődíjat a Diákhitel Központ Zrt. magyarországi közép- és felsőfokú tanintézmények hallgatói számára meghirdetett festészeti, grafikai és fotóművészeti pályázatán.

A 6. Képző pályázat történetében első alkalommal fordult elő, hogy nem a legnagyobb hírű művészeti egyetemek hallgatói diadalmaskodtak a versenyen - írta közleményében a Diákhitel Központ Zrt.

Prakfalvi Anna, a Budapesti Metropolitan Egyetem hallgatója Think different című grafikájával érdemelte ki az első helyet. Másodikként Barta Babett, az Eszterházy Károly Egyetem diákja végzett Tudás fája című festményével. Králik Dániel, a Pázmány Péter Tudományegyetem hallgatója a dobogó harmadik fokát szerezte meg Felhő című fotójával.

A győztesek egymillió forint értékben kaptak ajándékot, amely hasznos kiegészítőül fog szolgálni művészeti tevékenységükhöz.

A Milyen hatással van a technológia mindennapi életünkre? kérdést boncolgató idei versenyre több tucat intézményből 240 pályázó nyújtott be csaknem 400 képzőművészeti alkotást.

A beküldött pályamunkákat Pásztor Anna (Anna and the Barbies) fővédnök, Tóth Andrej festőművész, grafikus, Horváth Judit, az A38 Hajó Kiállítótermének kurátora és Fényes Gábor fotográfus értékelte.

A legjobbnak ítélt húsz alkotást december 13-ig tekinthetik meg az érdeklődők az A38 Hajón.

Az elmúlt öt évben 1300 pályázó mintegy 3000 munkával jelentkezett a versenyre, a kiállításokon száznál több művet mutattak be a nagyközönségnek.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Tanguy apó műkereskedésének kirakatába gyakran ki voltak téve fiatal művészek munkái. Egy járókelõ megpillantott a kirakatban egy Cézanne csendéletet, mely négy almát ábrázolt. Betért a kis üzletbe, s megkérdezte, mennyibe kerül a kirakatban lévõ kép?
 
Kodály Zoltán azon kevesek közé tartozott, aki nem félt Rákosi Mátyástól. Egyszer egy ünnepi fogadáson a „bölcs" vezér rosszallóan mondta Kodálynak:
Aforizmák
„ Az egyetlen bűn, amelyet nem tudunk egymásnak megbocsátani – a véleménykülönbség."
Ralph Waldo Emerson
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ