Török Richárd szobrászművész emlékkiállítása nyílik a Műcsarnokban
Dátum: 2018. január 17., szerda, 10:45

Török Richárd (1954-1993) szobrászművész emlékkiállítása nyílik pénteken Budapesten a Műcsarnokban.

Török Richárd művészi pályája során magyar költőkről, írókról, a magyar és egyetemes kultúrát, történelmet alakító és gazdagító személyiségekről mintázott szobrokat - olvasható a Műcsarnok honlapján. 1985-ben Londonban, a Barbican kulturális központban állították fel Bartók Béla bronz mellszobrát. 1988-ban készült Mátyás király visegrádi szobra, Györkönyben áll II. világháborús bronz emlékműve, míg Kossuthot és Széchenyit ábrázoló munkái New Yorkban láthatók.

Utolsó művénél, az 1992-ben készült Befejezetlen Madonna megalkotásakor a gyermeket már nem készíthette el, mivel 1993 januárjában váratlanul meghalt. Műveit a vasvári emlékmúzeumban őrzik és állítják ki. A Műcsarnokban rendezett emlékkiállítás február 18-ig tekinthető meg - olvasható az intézmény honlapján.

Török Richárd 1954 júliusában született. A Magyar Képzőművészeti Főiskola szobrász szakán Somogyi József növendékeként diplomázott 1979-ben. Ezt követően művészképzőt végzett, majd Melocco-ösztöndíjat kapott. A Vigadó Galériában 1981-ben mutatkozott be a nagyközönségnek, majd részt vett több egyéni és csoportos kiállításon.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Egyik hazai körútján Caruso néhány ezer lírát utaltatott át magának egy kisváros postahivatalába. Amikor a címére érkezett pénzért jelentkezett, az akkurátus postamester sehogy sem volt megelégedve az énekes személyi igazolványaival.
 
Yehudi Menuhin hegedűművész nemcsak játékáról, hanem roppant szorgalmáról is híres. Naponta nyolc órán át gyakorol, s ezt sohasem mulasztja el.
Aforizmák
„Ne azt várjuk, hogy a művészet váljon a mi számunkra hozzáférhetővé, hanem mi nyíljunk meg a művészet számára."
Werner Hofman
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ