Május 15-én vesznek végső búcsút Szervátiusz Tibortól, a nemzet művészétől
Dátum: 2018. május 3., csütörtök, 13:22

Május 15-én 15 órakor vesznek végső búcsút Szervátiusz Tibor Kossuth-díjas szobrászművésztől, a nemzet művészétől Budapesten, a Fiumei úti Nemzeti Sírkert művészparcellájában - tudatta özvegye, Szervátiusz Klára szerdán az MTI-vel.

Szervátiusz Tibor életének 88. évében, április 25-én hunyt el. A szobrászművészt az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Fővárosi Önkormányzat saját halottjának tekinti.

A közlés szerint Szervátiusz Tibortól a római katolikus egyház szertartása szerint vesznek végső búcsút. A kormány nevében Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár; a művészkollégák nevében Ókovács Szilveszter, a Magyar Állami Operaház vezetője és Döbrentei Kornél Babérkoszorú-díjas költő; Erdély nevében pedig Dancs Rózsa erdélyi születésű író búcsúztatja az elhunyt szobrászművészt.

Szervátiusz Klára azt kéri, hogy a gyászolók egy szál virággal róják le kegyeletüket.

A szertartást a Nemzeti Örökség Intézete szervezi és a közmédia élőben közvetíti.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
A népszerű színész hajnali három körül ért haza a filmforgatásról. Fáradtan sóhajtott föl, amikor végre megállt a belvárosi bérház előtt. Kereste a kulcsait, majd döbbenten jött rá: azok bizony otthon maradtak, a másik kabátja zsebében.
 
Goethe még diák korában gyakran sétált a város határain kívül is. Egyszer egy keskeny ösvényen járt éppen, amikor a vele éppen rossz viszonyban álló diáktársa jött szembe.
Aforizmák
„ Amikor egy kutya megugat egy árnyékot, tízezer kutya valósággá teszi azt."
Kínai közmondás
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ