Kele Juci festőművész munkáiból nyílik kiállítás az Ellátóházban
Dátum: 2018. május 11., péntek, 11:41

Kele Juci festőművész legújabb munkáiból nyílik kiállítás Between címmel csütörtökön a budapesti Ellátóházban.

Az alkotó legutóbbi, Csukott szemmel című tárlatán arra kérte a közönséget, hogy a kiállítás egyik kiemelkedő festményének adjanak címet. Az így Betweenre keresztelt festmény inspirálta a művészt legújabb sorozatának alkotására, amely egy hónapon keresztül lesz látható a belvárosi helyszínen - közölte az alkotó az MTI-vel.

A névadó darab alcíme Luminárium vagy "Holdfénynapozó", amely az ismert világtól eltérő, alternatív valóságban való lebegést ábrázolja a tárlaton szereplő többi alkotáshoz hasonlóan, amelyek mind a különleges tudatállapotokat, világok közti létezési formákat jelenítik meg.

"A Drops, a Chakras és az Everywhere című képek mind-mind kizökkentenek, elgondolkoztatnak arról, hogy a körülöttünk lévő világot csak egyféleképpen értelmezhetjük-e. Olyan érzések, lelki állapotok ezek, amikben - kétségkívül nem hétköznapi megjelenítésük ellenére - könnyen magunkra ismerhetünk" - vallja a művész.

Míg az öt képből álló Between-sorozat adja a most nyíló tárlat gerincét, a festő korábbi képeiből is látható lesz egy válogatás a helyszínen. A bemutatót Kenesei Marcell nyitja meg, közreműködik Davinder Singh hegedűművész és Lazy.

Kele Juci Budapesten született, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen szerzett építész diplomát. Festőművészként három egyéni kiállítása mellett számos csoportos kiállításon szerepeltek munkái, Magyarország mellett Horvátországban és az Amerikai Egyesült Államokban is.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Wagnert sokan bírálták, támadták életében. Egy ízben éppen társaság volt nála, amikor a postás egy levelet hozott. A zeneszerző felnyitotta, s a papírlapon mindössze egyetlen szó állt: „Hülye".
 
Salamon Béla mikor megkapta az Érdemes művész díjat, találkozott Dobozi Imre Kossuth-díjas íróval aki igy üdvözölte:
Aforizmák
„ Ha tudtam volna, hogy ily sokáig élek, jobban vigyáztam volna magamra."
„ Eubie " Blake
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ