Albert Levente erdélyi képzőművész kiállítása nyílik Budapesten
Dátum: 2018. július 2., hétfő, 12:19

Albert Levente erdélyi képzőművész alkotásait mutatja be az a kiállítás, amely Embrió címmel szerdán nyílik Budapesten, a Forrás Galériában a Nemzetstratégiai Kutatóintézet Kárpát-haza Galéria sorozatának keretében.

A július 20-ig látható tárlaton bemutatják sok más mellett a kiállítás címét is adó, idén készült, Embrió és Alvó című munkákat, valamint a 2015-ben született Fénytörők című alkotást - olvasható a Forrás Galéria MTI-hez eljuttatott tájékoztatójában.

Mint írják, az Embrió című kiállítás kvintesszenciája, hogy átvilágítható egy lény, még mielőtt megszületne. Ezzel a gondolattal kezdődött Albert Levente öt évvel ezelőtti, Magzat című sorozata körvonalazódni, amikor születendő fiáról készült ultrahangos vizsgálatok felvételeit nézegette. Hónapokon keresztül sűrűn hálózott fekete-fehér oválisokat illesztgetett egymás takarásába, majd újabb vizsgálati felvételek változtatták az oválisok helyeit.

A korábbi sorozat darabjait idén újragondolva, a kék szín túltengésében, hol kiengedve, hol újabb burkok védelmébe helyezve a deformálódó oválisokat, megszületett egy dinamikusabb, vidámabb, grafika és festmény határán mozgó Embrió-sorozat. Az Oldódó formák című alkotások a művész képzőművészeti kísérletezéseit tömörítik, ezekben megtalálható a rozsdás formák és nikkelezett dróthalmazok "emléke".

Albert Levente 1959-ben született Csíkkarcfalván, Hargita megyében. 1986-tól rendszeresen állítja ki Magyarországon és nemzetközi tárlatokon vegyes technikával készült grafikáit, installációit, festményeit. 1996-tól tagja a Romániai Képzőművészek Szövetségének, 2012-től a franciaországi Soleil de l Est Nemzetközi Kulturális Egyesületnek. 2017-től kiállító művésze a Barabás Miklós Céhnek. Jelenleg a sepsiszentgyörgyi Háromszék című független napilap fotóriportereként dolgozik - írták a tájékoztatóban.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
G. B. Shaw sokat utazott hazájában. Egyszer egy falu határában megismerkedett egy juhásszal. Megkérdezte, hogy hívják.
 
Volt idő, amikor egyes színházak szinte versengtek egymással abban, hogy melyikük tud hosszabb előadást tartani.
Aforizmák
„ Némelyeknek az a dicsőségük, vagy érdemük, hogy jól írnak, másoké pedig az, hogy nem írnak"
La Bruyére
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ