Albert Levente erdélyi képzőművész kiállítása nyílik Budapesten
Dátum: 2018. július 2., hétfő, 12:19

Albert Levente erdélyi képzőművész alkotásait mutatja be az a kiállítás, amely Embrió címmel szerdán nyílik Budapesten, a Forrás Galériában a Nemzetstratégiai Kutatóintézet Kárpát-haza Galéria sorozatának keretében.

A július 20-ig látható tárlaton bemutatják sok más mellett a kiállítás címét is adó, idén készült, Embrió és Alvó című munkákat, valamint a 2015-ben született Fénytörők című alkotást - olvasható a Forrás Galéria MTI-hez eljuttatott tájékoztatójában.

Mint írják, az Embrió című kiállítás kvintesszenciája, hogy átvilágítható egy lény, még mielőtt megszületne. Ezzel a gondolattal kezdődött Albert Levente öt évvel ezelőtti, Magzat című sorozata körvonalazódni, amikor születendő fiáról készült ultrahangos vizsgálatok felvételeit nézegette. Hónapokon keresztül sűrűn hálózott fekete-fehér oválisokat illesztgetett egymás takarásába, majd újabb vizsgálati felvételek változtatták az oválisok helyeit.

A korábbi sorozat darabjait idén újragondolva, a kék szín túltengésében, hol kiengedve, hol újabb burkok védelmébe helyezve a deformálódó oválisokat, megszületett egy dinamikusabb, vidámabb, grafika és festmény határán mozgó Embrió-sorozat. Az Oldódó formák című alkotások a művész képzőművészeti kísérletezéseit tömörítik, ezekben megtalálható a rozsdás formák és nikkelezett dróthalmazok "emléke".

Albert Levente 1959-ben született Csíkkarcfalván, Hargita megyében. 1986-tól rendszeresen állítja ki Magyarországon és nemzetközi tárlatokon vegyes technikával készült grafikáit, installációit, festményeit. 1996-tól tagja a Romániai Képzőművészek Szövetségének, 2012-től a franciaországi Soleil de l Est Nemzetközi Kulturális Egyesületnek. 2017-től kiállító művésze a Barabás Miklós Céhnek. Jelenleg a sepsiszentgyörgyi Háromszék című független napilap fotóriportereként dolgozik - írták a tájékoztatóban.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
X. Ince pápa, amikor meglátta tulajdon arcképét, amelyet Velázquez festett, így kiáltott fel:
 
Will Rogers amerikai komikus, aki csúnya ember volt, társaságban így szólt egy hölgyhöz:
Aforizmák
„Minden állítás tagadás is egyben."
Benedictus De Spinoza
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ