Mintegy ezer kézműves mester vesz részt a pénteken kezdődő Mesterségek Ünnepén
Dátum: 2018. agusztus 13., hétfő, 12:43

Mintegy ezer kézműves mester vesz részt a Mesterségek Ünnepén augusztus 17. és 20. között a budai Várban - mondta Igyártó Gabriella, a fesztivál igazgatója az M1 aktuális csatorna szombati műsorában.

A Kárpát-medencéből érkező magyar kézművesek mellett idén nyolc ország 150 kézműves mestere is ellátogat a fesztiválra - fűzte hozzá.

Elmondta: a Mesterségek Ünnepe a magyar kézműves közösség legismertebb találkozóhelye.

Az idei fesztivál kiemelt témája a szövés és a fonás lesz, a látogatók a többi között megismerkedhetnek a kenderfonás fortélyaival, a szövőszéken szövéssel és a rokkán fonással is - tette hozzá.

A fesztiváligazgató arra is kitért, hogy a Családok éve alkalmából többgenerációs kézműves dinasztiák is bemutatkoznak a fesztiválon, így a látogatók például egy háromgenerációs székelyföldi bútorfestő családdal is megismerkedhetnek.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Joséphine Baker világhírű revücsillag élete utolsó heteiben, 68 évesen is is korát meghazudtoló frissességgel szerepelt Európa színpadjain.
 
Borogyin a híres orosz zeneszerző egyszer, amikor elment otthonról, egy cédulát tett az ajtajára ezzel a feírattal: „Egy óra múlva jövök haza."
Aforizmák
„ Ellenségeinken mérhetjük fel, milyen magasan állunk."
Capus
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ