Szűcs László felvidéki festőművész kiállítása Budapesten
Dátum: 2018. november 6., kedd, 11:33

Szűcs László felvidéki festőművész olaj- és pasztellképeiből nyílik kiállítás szerdán Budapesten a Forrás Galériában, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet Kárpát-haza Galéria sorozatának keretében.

Szűcs László gazdag színvilágú tájábrázolásai, figurális képei, csendéletei a természeti látványból, városi hangulatokból kiindulva épülnek fel, a festő által beleszőtt gondolatokkal, érzésekkel - olvasható a Nemzetstratégiai Kutatóintézet MTI-hez elküldött tájékoztatójában.

Témáinak többségét a szülőföld tájaiból és népéből merítette. Számos alkotásán látható a Garam folyó és annak környéke, valamint Felvidék tájai vagy városai. Mindezek mellett képein a Kárpát-medence tájai, emberei, városai és a távolabbi utak emlékei is megjelennek.

Mint írják, a festőművész sokat utazik és alkot a természetben, ahol pasztell képeivel a pillanatot ragadja meg. Zselíz, Léva, Besztercebánya, Nagyszeben városrészleteit más-más fényviszonyokban festette meg.

Képeire a természetelvű látásmód jellemző, színhasználatában a világos, derűt sugárzó árnyalatok jelennek meg. Korai olajképein felsejlenek a megpróbáltatások nyomai. A megviselt arcok, zord házak, udvarok, utcarészletek és a továbbgondolásra késztető, Minden háború győztese című kép beszélnek erről az időszakról.

Szűcs László festőművész 1935-ben született Zselízen. Tanulmányait a Pozsonyi Iparművészeti Középiskola reklámgrafika tagozatán, majd Brünnben, a Tanárképző Főiskola képzőművészeti szakán folytatta. Nyugdíjazásáig reklámtervezőként dolgozott Nyitrán és Léván - írták a tájékoztatóban.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
A nagy színésznek egy darabban fel kellett olvasni egy levelet, ezért sosem tanulta meg a levél szövegét. A fiatal, kezdő színész, aki a levélhozó inast játszotta, úgy gondolta, megtréfálja híres kollégáját és a jelenetbe a megírt levél helyett egy üres papírt vitt be.
 
Aforizmák
„ A szexualitás kereszt. Szerencsére nem feszítenek rá egész életünkben."
Salvador Dali
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ