Szűcs László felvidéki festőművész kiállítása Budapesten
Dátum: 2018. november 6., kedd, 11:33

Szűcs László felvidéki festőművész olaj- és pasztellképeiből nyílik kiállítás szerdán Budapesten a Forrás Galériában, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet Kárpát-haza Galéria sorozatának keretében.

Szűcs László gazdag színvilágú tájábrázolásai, figurális képei, csendéletei a természeti látványból, városi hangulatokból kiindulva épülnek fel, a festő által beleszőtt gondolatokkal, érzésekkel - olvasható a Nemzetstratégiai Kutatóintézet MTI-hez elküldött tájékoztatójában.

Témáinak többségét a szülőföld tájaiból és népéből merítette. Számos alkotásán látható a Garam folyó és annak környéke, valamint Felvidék tájai vagy városai. Mindezek mellett képein a Kárpát-medence tájai, emberei, városai és a távolabbi utak emlékei is megjelennek.

Mint írják, a festőművész sokat utazik és alkot a természetben, ahol pasztell képeivel a pillanatot ragadja meg. Zselíz, Léva, Besztercebánya, Nagyszeben városrészleteit más-más fényviszonyokban festette meg.

Képeire a természetelvű látásmód jellemző, színhasználatában a világos, derűt sugárzó árnyalatok jelennek meg. Korai olajképein felsejlenek a megpróbáltatások nyomai. A megviselt arcok, zord házak, udvarok, utcarészletek és a továbbgondolásra késztető, Minden háború győztese című kép beszélnek erről az időszakról.

Szűcs László festőművész 1935-ben született Zselízen. Tanulmányait a Pozsonyi Iparművészeti Középiskola reklámgrafika tagozatán, majd Brünnben, a Tanárképző Főiskola képzőművészeti szakán folytatta. Nyugdíjazásáig reklámtervezőként dolgozott Nyitrán és Léván - írták a tájékoztatóban.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Alexandre Dumas egyik leghíresebb regénye A három testőr. A regényben címe ellenére mégis négy testőr szerepel: Athos, Porthos, Aramis és D'Artagnan. Egy olvasó meg is írta Dumas-nak, hogy a regény címében tévedett, mire az író így válaszolt:
 
A nagy angol író, Bernard Shaw utazásai során az egyik kis város határában az ég felé tekintő és könyörgő társasággal találkozott. Megkérdezte tőlük, hogy mit csinálnak.
Aforizmák
„Ne dühöngj, hogy megöregedtél, van, akinek ez sem sikerül."
George Bernard Shaw
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ