Pesti Emma vajdasági festőművész kiállítása nyílik Budapesten
Dátum: 2018. december 12., szerda, 9:11

Pesti Emma vajdasági festőművész alkotásait mutatja be az a kiállítás, amely szerdán nyílik Budapesten, a Forrás Galériában, a Kárpát-haza Galéria eseménysorozatának keretében.

A január 19-ig nyitva tartó tárlaton bemutatják többek között a Jégtáblák, a Türkiz Nap és a Türkiz Hold című tavaly készült festményeket.

Pesti Emma alkotásainak visszatérő motívuma a táj, de nem szokványos értelemben festi meg tájképeit: alkotásai látványalapúak, de erősen elvonatkoztatottak - olvasható az MTI-hez elküldött tájékoztatóban.

Az alkotó 1990-ben született Szabadkán. Középiskolai tanulmányai után felvételt nyert a Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Kar Rajz - Művészettörténet Tanszék képi ábrázolás szakára, ahol a festő szakirányt választotta, mestere Aranyi Sándor festőművész volt.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Henrik Ibsen, a nagy drámaíró egy alkalommal Rómában sétálgatott, amikor fölkeltette érdeklődését egy plakát, amelyet nagy tömeg bámult. Közelebb ment, de észrevette, hogy nincs nála az olvasószemüvege.
 
Gombaszögi Ella társasági ember, nagy kártyajátékos volt, de csak olyanokkal játszott, akik legalább olyan jók voltak, mint ő. A játszmákból nem ritkán vesztesként került ki, de ezt nem bánta, mert legalább volt alkalma egy kis zsörtölődésre.
Aforizmák
„ Mondj néha igazat, hogy higgyenek neked, amikor hazudsz."
Jules Renard
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ