Hrabár Natália keramikus, grafikusművész kiállítása nyílik Budapesten
Dátum: 2019. március 27., szerda, 9:41

Hrabár Natália keramikus, grafikusművész kiállítása nyílik szerdán a budapesti Forrás Galériában, a Kárpát-haza Galéria eseménysorozatának keretében.

Hrabár Natália elsősorban keramikusként ismert, azonban az utóbbi években, újraértelmezve kapcsolatát a kerámiával és a porcelánnal, munkáiban egyre nagyobb teret nyert a grafika - áll a szervezők közleményében.

Munkájában a forma keresését ötvözi a kerámia és a porcelán technikai sajátosságával, számos grafikai elem felhasználásával. Finom szín - és anyagérzékenység jellemzi munkáit, amelyekből melegség, nőiesség és a masszív ősi formák megőrzése mellett, egyfajta kecsesség, törékenység is árad. Díszítő mintái visszanyúlnak a hagyományokhoz, az archaikus formákhoz. Alkotásaira az absztrakt motívumok, formák, színeiben a természetes földszínek jellemzők.

A művész Ungváron született, majd az Ungvári Iparművészeti Szakközépiskola elvégzése után a Lembergi Iparművészeti Főiskola kerámia szakát végezte el. Tagja a Kárpátaljai Magyar Képző- és Iparművészek Révész Imre Társaságának és az Ukrajnai Állami Képzőművészeti Szövetségének is.

Munkásságát 2011-ben Boksay József - Erdélyi Béla Megyei Képző- és Iparművészeti Díjjal, 2012-ben a poltavai összukrajnai keramikusok kiállításának első helyezésével ismerték el.

Művésztelepek, szimpóziumok állandó meghívott vendége, munkái megtalálhatók magyarországi és külföldi magán- és közgyűjteményekben. Alkotásai kiállításokon szerepeltek Magyarországon, Ukrajnában, Franciaországban, Szlovákiában, Romániában és Németországban is.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
A múlt század francia irodalmának egyforma büszkesége a két Dumas: apa és fia. Az öreg Dumas leghíresebb, legismertebb művei a „Három testőr" és a „Gróf Monte Christo" sorozat. A fiatal Dumas legjobb műve a Kaméliás hölgy, amely Puccini Traviata című operája szövegköny-vének alapjául is szolgált.
 
Kodály Zoltán azon kevesek közé tartozott, aki nem félt Rákosi Mátyástól. Egyszer egy ünnepi fogadáson a „bölcs" vezér rosszallóan mondta Kodálynak:
Aforizmák
„ Az ember addig marad fiatal, amíg nem irigyli a fiatalokat."
Oscar Wilde
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ