Hrabár Natália keramikus, grafikusművész kiállítása nyílik Budapesten
Dátum: 2019. március 27., szerda, 9:41

Hrabár Natália keramikus, grafikusművész kiállítása nyílik szerdán a budapesti Forrás Galériában, a Kárpát-haza Galéria eseménysorozatának keretében.

Hrabár Natália elsősorban keramikusként ismert, azonban az utóbbi években, újraértelmezve kapcsolatát a kerámiával és a porcelánnal, munkáiban egyre nagyobb teret nyert a grafika - áll a szervezők közleményében.

Munkájában a forma keresését ötvözi a kerámia és a porcelán technikai sajátosságával, számos grafikai elem felhasználásával. Finom szín - és anyagérzékenység jellemzi munkáit, amelyekből melegség, nőiesség és a masszív ősi formák megőrzése mellett, egyfajta kecsesség, törékenység is árad. Díszítő mintái visszanyúlnak a hagyományokhoz, az archaikus formákhoz. Alkotásaira az absztrakt motívumok, formák, színeiben a természetes földszínek jellemzők.

A művész Ungváron született, majd az Ungvári Iparművészeti Szakközépiskola elvégzése után a Lembergi Iparművészeti Főiskola kerámia szakát végezte el. Tagja a Kárpátaljai Magyar Képző- és Iparművészek Révész Imre Társaságának és az Ukrajnai Állami Képzőművészeti Szövetségének is.

Munkásságát 2011-ben Boksay József - Erdélyi Béla Megyei Képző- és Iparművészeti Díjjal, 2012-ben a poltavai összukrajnai keramikusok kiállításának első helyezésével ismerték el.

Művésztelepek, szimpóziumok állandó meghívott vendége, munkái megtalálhatók magyarországi és külföldi magán- és közgyűjteményekben. Alkotásai kiállításokon szerepeltek Magyarországon, Ukrajnában, Franciaországban, Szlovákiában, Romániában és Németországban is.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Molnár Ferenctől megkérdezték, hogy szerinte a békegalamb hím- vagy nőnemű. Az író elgon-dolkodott, majd határozottan így válaszolt:
 
Az amerikai turnéja során Jehudi Menuhint, a világhírű hegedűművészt meghívták egy gazdag házhoz. A textilgyáros házigazda kihasználta az alkalmat, és megkérte Menuhint, hallgassa meg fia játékát, mert mindenki nagyon tehetségesnek tartja
Aforizmák
„Céltalan élet nem lehet tiszta."
Csehov
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ