Kárpáti Tamás festőművésznek nyílik kiállítása a Pesti Vigadóban
Dátum: 2019. április 30., kedd, 20:15

Kárpáti Tamás Munkácsy Mihály-díjas festőművésznek nyílik kiállítása Credo címmel a Pesti Vigadóban, a Magyar Művészeti Akadémia székházában május 2-án, csütörtökön.

A tárlaton a művész mintegy hatvan, a közelmúlt három évében készített táblaképe, tíz bronzba öntött kisplasztikája, valamint az életművet kísérő dokumentumok együttese kerül közönség elé - olvasható a Magyar Művészeti Akadémia honlapján.

Mint írják, a Kárpáti-ouvre legutolsó alkotóperiódusának művészi termését bemutató kiállítás révén a jelenkori magyar képzőművészet egyik legkarakteresebb festőművészének alkotói portréja rajzolódhat meg.

A hetvenesztendős Kárpáti Tamás festőművész kiállítása az intézmény ötödik emeleti kiállítótermében látható. A megnyitón köszöntőt mond Vashegyi György, az MMA elnöke, a kiállítást Wehner Tibor művészettörténész, a tárlat kurátora nyitja meg.

A kiállítás, amelynek szervezője a Magyar Művészeti Akadémia Képzőművészeti Tagozata, május 3-tól július 19-ig látogatható. Május 28-án 18 órától kötetlen beszélgetést szerveznek a kiállító művésszel és a tárlat kurátorával, Wehner Tibor művészettörténésszel. A rendezvény ingyenesen látogatható, de előzetes regisztrációhoz kötött.

Kárpáti Tamás 1949. december 25-én született Budapesten. Gimnáziumi évei alatt a budapesti Dési Huber István Képzőművészeti Szabadiskolában tanult Tamás Ervin irányításával. 1968-ban a Magyar Képzőművészeti Főiskola esti előkészítő tanfolyamára járt, nappal segédmunkásként a Magyar Optikai Műveknél dolgozott. Tanulmányait 1969 és 1974 között a Magyar Képzőművészeti Főiskola nappali tagozatán folytatta, ahol mesterei Sarkantyu Simon és Barcsay Jenő voltak. 1974-ben a Magyar Népköztársaság Művészeti Alapja, majd a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesülete, 1978-ban a Magyar Képzőművészek és Iparművészek Szövetsége, 1989-ben a Molnár C. Pál Társaság, 1990-ben a T-Art Alapítvány, 1995-ben a Magyar Festők Társasága választotta tagjai sorába. A Magyar Művészeti Akadémia rendes tagja.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
 
Volt idő, amikor egyes színházak szinte versengtek egymással abban, hogy melyikük tud hosszabb előadást tartani.
Aforizmák
„A nő akkor a legerősebb, ha gyöngeséggel vértezi fel magát."
George Sand
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ