Könnyű Attila képzőművész munkáival ismerkedhet meg a kínai közönség Csungkingban
Dátum: 2019. július 5., péntek, 8:37

Könnyű Attila képzőművész munkáival ismerkedhet a kínai közönség az ország délnyugati részén található Csungkingban pénteken megnyíló kiállításon.

A tárlaton, amely Magyarország Pekingi Nagykövetsége, a Pekingi Magyar Kulturális Intézet, Magyarország Csunkingi Főkonzulátusa, valamint a hongkongi VA Galéria közös szervezésében valósult meg, az érdeklődök a magyar művész mintegy harminc, vibráló színekkel kápráztató, nagyméretű olajfestményét tekinthetik meg.

Könnyű Attila Absztrakt világ című önálló kiállításának egyes darabjait múlt hétvégén Pekingben is bemutatták a magyar kulturális intézetben, szombaton pedig a sokoldalú művész Awakening (Ébredés) című filmjét vetítették le a kínai fővárosban található Parkview Múzeumban.

Könnyű Attila műveiben a világ jelenlegi helyzetéről alkotott elképzeléseit összegzi a festészet egyedülálló eszközeinek segítségével - írta Erdész László, a tárlat kurátora ismertetőjében.

A 2013 óta az Egyesült Államokban élő művész filmes pályájának kezdetén a Magyar Televíziónak is dolgozott, később pedig rendezőként és íróként tevékenykedett, az absztrakt expresszionizmus műfajába sorolható festményeit a világ számos országában kiállították már, emellett bronz- és agyagszobrászattal, valamint zenével is foglalkozik.

A kiállítást Dióssi Loránd csungkingi főkonzul nyitja meg, az ünnepi fogadáson pedig beszédet mond Sen Tie-mej, a Kínai Irodalmi és Művészeti Szövetség (CFLAC) csungkingi bizottságának elnöke, a szecsuáni opera kiemelkedő előadója, aki Könnyű Attilával közös fellépéssel is megörvendezteti a közönséget.

A tárlatnak a több mint 30 millió lakosú Csungking város központjában található VA Galéria ad helyet.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Ludwig van Beethoven és Johann Wolfgang Goethe 1807-1808 táján együtt üdültek Karlsbadban. A zseniális zeneköltő és a költőzseni összebarátkoztak, s gyakran indultak együtt kocsikirándulásra.
 
A népszerű színész hajnali három körül ért haza a filmforgatásról. Fáradtan sóhajtott föl, amikor végre megállt a belvárosi bérház előtt. Kereste a kulcsait, majd döbbenten jött rá: azok bizony otthon maradtak, a másik kabátja zsebében.
Aforizmák
„ ..lángolunk a legnemesebb eszményekért, csak éppen azzal a feltétellel, hogy maguktól váljanak elérhetővé...és főleg ingyen."
Dosztojevszkij
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ