Lengyel-magyar képzőművészeti kiállítás nyílik Győrben
Dátum: 2019. november 12., kedd, 13:07

Lengyel és magyar képzőművészek alkotásaiból nyílik nagyszabású kiállítás MOST-HÍD 2 címmel a győri Széchenyi István Egyetemen csütörtök délután - tájékoztatta az MTI-t kedden Kustán Melinda textiltervező iparművész, tanár.

A győri képzőművészeket tömörítő Art World Hungary Egyesület, a Lengyel Művészek és Tervezők Szövetsége és a Széchenyi István Egyetem együttműködésében létrejövő tárlaton 11 lengyel és 12 magyar művész mintegy 90 alkotását tekinthetik meg az érdeklődők.

A kiállítás előzménye az az egy évvel ezelőtti tárlat, amelyre a 900 képzőművészt összefogó Lengyel Művészek és Tervezők Szövetsége hívta meg a győrieket a Krakkói Műszaki Egyetem Kotlownia Galériájába, és amely a nemzeteket összekötő HÍD-MOST elnevezést kapta.

A két egyesület közötti együttműködés jegyében idén tavasszal két krakkói művész kiállítása volt látható a győri egyetemen, a Cziráki Lajos Kiállítótérben, legutóbb pedig szintén a kisalföldi megyeszékhelyen, a Triangulum Galériában rendeztek szakrális képzőművészeti tárlatot Metamorfózis címmel krakkói és győri művészek alkotásaiból.

A csütörtökön 17 órakor, a Széchenyi István Egyetem Új Tudástér emeleti galériájában nyíló kiállítás fővédnöke Körmendy Adrienne krakkói főkonzul.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Az Isteni színjáték tengernyi szereplőjéből és fordulatos eseményéből is kitűnik, hogy Dante emlékezőtehetsége rendkívüli volt. Erről a csodálatos memóriáról egy szerény, de frappáns történet is beszámol.
 
A Le Radical (1887. március 19.) san franciscói híre: egy odavaló műbarát megrendelte Párizsból a milói Vénus másolatát. Meg is érkezett, persze kar nélkül. A műbarát beperelte a Central Pacific Companyt kártérítésért.
Aforizmák
„Aki a disszonanciát nem ismeri, a harmóniát értékelni nem tudja."
Kodály Zoltán
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ