Homoki Gábor kárpátaljai festőművész kiállítása nyílik a Forrás Galériában
Dátum: 2020. január 15., szerda, 14:12

Homoki Gábor kárpátaljai festőművész kiállítása látható csütörtöktől Budapesten, a Forrás Galériában. A realista stílusban alkotó művész kedvenc témái a Tisza, az öreg házikók, utcaképek, csendéletek, a hit témái, a krisztusi megváltás, az evangélium.

A tárlat a Nemzetstratégiai Kutatóintézet támogatásával, a Kárpát-haza Galéria rendezésében látható - közölték a szervezők az MTI-vel.

A közlemény szerint Homoki Gábor színes, élénk színű munkái mély érzelmi benyomást ébresztenek. A határozott formák, a szokatlan színkombinációk gondolkodásra késztetnek. Alkotásain felfedezhetők a kerámiaművészetre jellemző stílusjegyek, a kompozíciós egyszerűség, a stilizáció, a dekorativitás.

A festőművész szuggesztív alkotóereje, keresztény hitvallása, lélekemelő önkifejezésmódján keresztül egyedi világot tár a nézők elé.

Homoki Gábor festőművész 1977. május 10-én született a nagyszőlősi járásban, Tiszapéterfalván. A helyi középiskola elvégzése után 1994-ben felvételizett az ungvári Erdélyi Béla nevét viselő művészeti szakközépiskola kerámia szakára. Az időközben főiskolává minősített oktatási intézményben 2000-ben szerzett diplomát.

Tanulmányait követően visszatért szülőfalujába, ahol tanárként dolgozott az alapfokú művészeti iskola képzőművészeti szakosztályában. 2001-ben felvételt nyert a Lembergi Művészeti Akadémiára, kerámia szakra. Az akadémia elvégzése után 2003-ban újra visszatért a Tiszapéterfalvi Művészeti Iskolába, jelenlegi munkahelyére, melynek 2004 óta az igazgatója.

Mint írják, az alkotó 2007-től tagja a Magyar Értelmiségiek Kárpátaljai Közösségének, Munkácsy Mihály Képzőművészeti Egyesületének. Kiállítások állandó résztvevője, alkotótáborok meghívott művésze.

A megnyitón köszöntőt mond Szász Jenő, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet elnöke és Erfán Ferenc festőművész, a Boksay József Kárpátaljai Megyei Szépművészeti Múzeum igazgatója.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Baja: 1950. A bácskai városban szereplő Rodolfo és Latabár Kálmán kisétál reggel a piacra. Gusztálják a szép gyümölcsöt, zöldséget, baromfit, végül megállnak egy termetes asszonyság standja előtt. A néni háztáji tojást árul.
 
Az Egyesült Államokban elterjedt szokás, hogy vezető újságok évente többször, meglehetősen lapos körkérdéseket intéznek a szellemi élet kiválóságaihoz. Azok természetesen nem nagyon lelkesednek a kérdésekért és gyakran csípős, fanyar feleleteket adnak.
Aforizmák
„Számomra a titkok a lelki élet nagy gyűjtőmedrei, a titkok, amiket az ember magában hordoz, a szeretet, az üdvösség..."
Fellini
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ