Rajz- és festészeti kurzusokat indít márciustól a MANK Festőműhely
Dátum: 2020. február 18., kedd, 5:33

Rajz- és festészeti kurzusokat indít a MANK Festőműhely Szentendrén tavasszal.

A MANK Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. márciustól júniusig a Szentendrei Régi Művésztelep alkotóival közösen, autentikus környezetben eleveníti fel a Nagybányai és a Szentendrei Iskola hagyományait. A nagy elődök tapasztalatain alapuló rajz- és festészeti szabadiskolai foglalkozásokat a művésztelepen alkotó művészek egyéni művészetpedagógiai, szakmai munkája segíti - közölték a szervezők az MTI-vel.

A közlemény szerint a tanulók kortárs festőművészek, képzőművészek vezetésével sajátíthatják el a klasszikus festészeti és rajztechnikákat, ugyanakkor a kortárs művészet rajzi, festészeti, képzőművészeti eszközeinek használatával is megismerkedhetnek a gyakorlatban a kurzusok során.

A foglalkozásokat a Szentendrei Régi Művésztelep művészei - Buhály József, Knyihár Amarilla és Martin Henrik - vezetik. Mint írják, a szabadiskolai foglalkozások résztvevői tudásukhoz, gyakorlati tapasztalatukhoz és igényükhöz alkalmazkodó feladatokkal fejlődhetnek egyéni tanácsok, különböző módszerek és feladatok segítségével. A foglalkozásokon a perspektíva alapjain keresztül a csendélet, a tájkép, a portré, az akt klasszikus ábrázolási módjaival, realista, modernista vagy avantgárd irányzatok alkotóelveivel, módszereivel ismerkedhetnek meg a résztvevők.

Az összegzés szerint a kurzusra jelentkezhet minden 13 évesnél idősebb fiatal és felnőtt.

A foglalkozásokról és a jelentkezés módjáról a www.alkotomuveszet.hu honlapon olvashatók részletes információk.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Goethe még diák korában gyakran sétált a város határain kívül is. Egyszer egy keskeny ösvényen járt éppen, amikor a vele éppen rossz viszonyban álló diáktársa jött szembe.
 
Yehudi Menuhin hegedűművész nemcsak játékáról, hanem roppant szorgalmáról is híres. Naponta nyolc órán át gyakorol, s ezt sohasem mulasztja el.
Aforizmák
„ Ami lámpafényben igaz, az nem mindig igaz napfényben."
Joseph Joubert
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ