Pénteken nyílik Kopacz Mária kiállítása Szentendrén
Dátum: 2020. március 6., péntek, 8:38

Pénteken nyílik Kopacz Mária legújabb kiállítása, Az Én kertem című tárlat a művész legújabb alkotásaiból nyújt válogatást Szentendrén - közölte a Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. (MANK) csütörtökön az MTI-vel.

Kopacz Mária festő- és grafikusművész író az ÚjMűhely Galériában állítja ki alkotásait. A festő legtöbb művét saját maga készítette festett keretbe helyezi. Kopacz Mária kertjéhez, a felfedezett táj szépségéhez saját kifejezésmódja eszközeit adja hozzá, a színvilág gazdagságát, a figurák, a képzelet szülte teremtmények, az organikus terek és formák elrendezését, a fény és árnyék játékát - olvasható a közleményben.

Az összegzés idézi Szőcs István író gondolatait: "képi világa, szabadon lebegő figurái szellős akváriumokra emlékeztetnek, ahol alakjai úgy élnek a gravitáció és drámaiság nélküli űrben, mint hal a vízben".

Kopacz Mária Marosvásárhelyen született, a kolozsvári Ion Andrescu Képzőművészeti Egyetemen diplomázott. Saját rajzaival illusztrálta A babiloni karperec (1984) című regényét, a Borika világkörüli sétája egy szerda délután (1985) és a Borika és a padlás manója (2011) című gyermekkönyveit. 1996-tól Szentendrén él. 2019 júniusában Kert címmel rendezett nagyszabású kiállítást Marosvásárhelyen, a Bernády Házban, ahol legújabb alkotásait állította ki - áll az összegzésben.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Szomory Dezső szerette az embereket, de legalább annyira az állatokat. Volt egy gyönyörű macskája, amely, vagy inkább, aki minden tekintetben megkülönböztetett bánásmódot élvezett az író legénylakásában.
 
Tanára szemére vetette, hogy szórakozásból fest.
Aforizmák
„ Nagyon nehéz szakítani egymással, amikor már nem szeretjük egymást."
Francois de la Rochefoucauld
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ